Nieuw | OneUp breidt zijn aanbod aan dropper zadelpennen uit

Techniek
14 February 2022 — Jan Geys

Liever een kleine of (zeer) grote drop voor je telescopische zadelpen? Wat je keuze ook mag zijn, OneUp Components heeft beide! Het Canadese merk, dat gespecialiseerd is in goed ontworpen oplossingen en producten, heeft al lang een van de beste dropper zadelpennen op de markt in handen en presenteert vandaag twee nieuwe versies: een ‘extra korte’ met een drop van 70/90 millimeter en een ‘extra lange’ met een drop van 220/240 millimeter. Dit is wat we al weten:

Veel inspiratie hadden de Canadezen van OneUp blijkbaar niet om een naam te zoeken voor hun nieuwste zadelpennen, want ze luisteren eenvoudigweg naar de naam ‘Dropper Post – V2’. De dropper was al in vele uitvoeringen verkrijgbaar: met een diameter van 30,9, 31,6 of 34,6 millimeter en een drop van 120, 150, 180 of 210 millimeter. Net als sommige modellen van andere merken, kan ook op de modellen van OneUp de drop aan de hand van spacers met 10 of 20 millimeter verminderd worden. OneUp verkondigde dan ook dat het aanbod ging van 100 tot 210 millimeter in stappen van 10 millimeter.

Het merk zocht en vond manieren om nog meer ruimte te besparen in de telescopische pen, het kabelmechanisme en de ring tussen de buitenste en binnenste zadelpen. OneUp kondigt als voorbeeld aan dat zijn 180 millimeter-versie een kortere totale lengte heeft dan alle 170 millimeter droppers die op de markt verkrijgbaar zijn en zelfs korter is dan sommige exemplaren met een drop van 150 millimeter. Het merk heeft ook een tool op zijn website staan die je in een paar klikken laat weten wat de maximale maat van zadelpen is die geschikt is voor jouw frame, de length selector (in het Engels).

Met deze twee nieuwe versies (90 en 240 millimeter) biedt OneUp nu de langste en kortste dropper post op de markt aan. Ook zij profiteren van een instelbare drop, wat betekent dat het aanbod van het merk nu varieert van 70 tot 240 millimeter in stappen van 10 millimeter. Zonder zich specifiek op de XC-markt te richten, wordt het gewicht onder controle gehouden. Zo zou de 90 millimeter-versie 377 gram op de schaal leggen (diameter van 30,9 millimeter), wat ongeveer dertig gram meer is dan een Fox Transfer SL. In dezelfde diameter wordt de 240 millimeter-versie aangekondigd op 648 gram.

OneUp laat ons ook weten dat het de lengte van de geleidingsringen op deze versie heeft vergroot, om ondanks de grote drop elk betrouwbaarheidsprobleem te voorkomen. Wat betrouwbaarheid betreft, moet worden opgemerkt dat deze twee nieuwe opties dezelfde opvolging genieten als de meer traditionele afmetingen: talrijke reserveonderdelen, vervangbare cartridge (verkocht aan de prijs van 73,50 euro) en volledige onderhoudshandleidingen.

Wat de portemonnee betreft, is de 220/240 versie voor 239,50 euro de jouwe. Deze is nu al beschikbaar. De 70/90 versie zou tegen de zomer in de winkels moeten liggen en kost 199,50 euro.

Meer info via oneupcomponents.com

Foto’s copyright OneUp Components