Nieuw | RENNKOMPRESSOR NXT: stamvader van alle vloerpompen heeft een opvolger

Door Jan Geys -

  • Techniek

Nieuw | RENNKOMPRESSOR NXT: stamvader van alle vloerpompen heeft een opvolger

De RENNKOMPRESSOR is vermoedelijk de bekendste fietspomp ter wereld. Deze krachtige pomp werd in de zestiger jaren specifiek ontwikkeld voor de professionele wielersport. Met meer dan een miljoen geleverde exemplaren wereldwijd wist de actieve fietser hem ook te vinden. Na bijna 60 jaar is er nu een opvolger: de nieuwe RENNKOMPRESSOR NXT.

In de RENNKOMPRESSOR NXT zijn innovatie en traditie mooi verweven. Technisch gezien is het een NXT-level pomp, waarmee je ook op hoge druk comfortabel pompt. Geholpen door de solide aluminium voet, die inklapbaar is, en de hoge stalen buis met veel pompvolume. De NXT pompt net als zijn voorganger tot 16 bar, nauwkeurig af te lezen op de nu veel grotere manometer.

De SKS RENNKOMPRESSOR NXT heeft de nieuwe MULTI VALVE ventielkop MV EASY met innovatieve rockertechnologie. De handgreep is als vanouds van beukenhout en ligt tijdens het pompen comfortabel in de hand. Nu zonder dopmoer aan de bovenzijde, zodat pompen met één hand ook comfortabel gaat.

Er is ook een DIGI-versie leverbaar met een zeer nauwkeurige digitale manometer (tot twee cijfers achter de komma), die ook in het donker af te lezen is. En de oude RENNKOMPRESSOR? Die blijft gewoon in productie.

De RENNKOMPRESSOR NXT is nu leverbaar bij de dealers van SKS Germany voor een adviesprijs van 99,99 euro (119,99 euro met digitale manometer).

Meer info via www.sks-germany.com

DoorJan Geys