Nieuw | Ritchey Ascent: stalen alleskunner

Door Jan Van Herck -

  • Techniek

Nieuw | Ritchey Ascent: stalen alleskunner

Steel is real moeten ze bij Ritchey gedacht hebben. Maar het mag niet log en oubollig zijn. En dus gaven ze hun Ascent frame een make-over. Tijd voor een korte intro in afwachting van een uitgebreider testverslag.

Zoals daar zijn: de mogelijkheid om zowel 27,5″- als 29er-wielen te gebruiken, de keuze tussen one by of 2 tandwielen vooraan en de mogelijkheid om bikepacking-zakken, spatborden en bagagedragers te monteren.

Door al die opties is de Ascent een stalen alleskunner. Je kan er werkelijk alle offroad-kanten mee uit. Cruisen over softe gravelstroken of slingeren over wat technischere mountainbikepaden, deze fiets zou het allemaal in zijn mars moeten hebben.

Zeker wat remkracht betreft kan hij heel wat aan, want met een 160 millimeter schijfrem achteraan en zelfs een 180 millimeter schijf vooraan heb je wat power in je “downhill”-handen. Monteer een mountainbikestuur en 27,5″-wielen voor trail-avontuur en een racestuur aangevuld met 29″-wielen voor langere ontdekkingen. De Ascent is flexibel en laat toe je eigen keuzes te maken.Een medium frame heeft een reach van 380,5 milimeter, een balhoofdhoek van 70,5 graden en een zitbuishoek van 73,5 graden. De lengte van de liggende achtervork bedraagt 463 millimeter.

Omdat je er alle kanten mee op kan, maar tevens toch ook met een stalen fiets en dito vork onderweg bent (2400 gram enkel voor het frame), is deze fiets volgens ons niet geschikt om KOM’s op Strava aan te vallen maar eerder een prima adventure bike om ontspannen te fietsen. Ga relaxed op ontdekking naar onbekende trails en offroad pareltjes of beslis last minute voor een bikepacking avontuur. Bouw je fiets zelf op met de specificaties die jij wil. Al die hindernissen beklimt de Ascent.

Een frameset van de nieuwe Ritchey Ascent gaat voor 1299 euro over de toonbank.

Meer info via https://eu.ritcheylogic.com/eu_en

Foto’s copyright Ritchey Design

DoorJan Van Herck