Nieuw: Rocky Mountain Instinct en Altitude Powerplay

Techniek
20 December 2018 — Jan Geys

Het Canadese Rocky Mountain heeft twee nieuwe elektrische mountainbikes voorgesteld: een gloednieuwe Instinct Powerplay (aluminium, 29″) en een nieuwe versie van de Altitude Powerplay (27,5″). Daarnaast werden er ook nog een nieuwe chain guard en bediening voor op het stuur gelanceerd.

Rocky Mountain lanceerde zijn elektrische gamma met de carbon Altitude Powerplay en nu acht het merk de tijd rijp om ook goedkopere aluminium modellen aan te bieden.

Rocky Mountain Instinct Powerplay Alu 29″

De Instinct Powerplay Alu, met een veerweg van 140 millimeter, is nieuw in het gamma van Rocky Mountain. Hij maakt gebruik van de Dyname 3.0-motor, die ontworpen werd door Propulsion Powercycle (exclusief voor Rocky Mountain). Bijzonder is dat men een klassiek crankstel en bottom bracket kan monteren in combinatie met die motor.

De fiets is voorzien van het RIDE-9 systeem. Dit wil zeggen dat men de geometrie met de hulp van een inbussleutel in negen configuraties kan aanpassen aan de wensen van de biker. Rond de 29″-wielen liggen banden van 2.6″, maar indien gewenst kan je ook opteren voor 27,5 Plus-wielen.

De Rocky Mountain Instinct Powerplay A50

De Instict Powerplay is veelzijdiger inzetbaar dan de Altitude Powerplay, die meer voor het ruigere werk bedoeld is.

De catalogus telt twee versies: de A50 (4999 euro) en de A70 (5999 euro).

Rocky Mountain Altitude Powerplay Alu 27,5″

De Rocky Mountain Altitude was de eerste e-mtb van het Canadese merk. De Altitude heeft achteraan een veerweg van 150 millimeter en vooraan van 160 millimeter. Hij is uitgerust met 27,5″-wielen en banden van 2.5″.

De aluminium Rocky Mountain Altitude Powerplay erft de geometrie van zijn grotere carbon broer. Ook van dit model zijn er twee versies verkrijgbaar: de A50 (4999 euro) en A70 (5999 euro).

Rocky Mountain maakte van de gelegenheid gebruik om meteen ook een nieuwe bediening voor op het stuur voor te stellen. Deze kreeg de naam IWOC 3 mee en zou robuuster en energiezuiniger moeten zijn. En ze trilt van zodra je van ondersteuningsniveau wisselt. Beide nieuwe fietsen zijn uitgerust met de nieuwe bediening en ze is ook compatibel met de oude modellen. De bediening kost 175 euro.

Tot slot stelde Rocky Mountain ook een nieuwe chain guard voor en deelde het nog mee dat het hele gamma zal uitgerust worden met remmen met vier zuigers.

Meer info op www.bikes.com/en