Nieuw | YT Izzo Uncaged 7: een ‘race ready’ limited edition!

Door Jan Geys -

  • Techniek

Nieuw | YT Izzo Uncaged 7: een ‘race ready’ limited edition!

Een limited edition om het jaar goed te beginnen, waarom niet? YT ontsluierde deze week de Izzo Uncaged 7, een wedstrijdversie met 120 millimeter veerweg van de ‘gewone’ Izzo. Bijzonder zijn de speciale laklaag, een beperkte oplage van 300 exemplaren voor de ganse aardbol en onderdelen die hem aanmanen om te ‘vlammen’.

De YT Izzo werd in 2020 gelanceerd als de eerste ‘kleine’ MTB van het Duitse merk. Zowel vooraan als achteraan kreeg hij een veerweg van 130 millimeter om diegenen tevreden te stellen die geen bergen in hun achtertuin hebben liggen en dus een voorkeur hebben voor een levendige fiets waar ze heel wat kilometers op kunnen wegtrappen.

Zijn rijgedrag was eerder neutraal, wat ruimte laat voor evoluties in de toekomst of … een limited edition. Zo was er vorig jaar reeds de Blaze met een veerweg van 140 millimeter, maar dit keer richt YT zich met de Uncaged 7 op de andere zijde van het spectrum, meer bepaald naar de XC-liefhebbers.

Het frame is identiek aan dat van de andere Izzo’s maar de overstap naar een veerweg van 120 millimeter heeft wel gevolgen voor de geometrie. De hoeken worden 0,4 tot 0,5 graden steiler (66,5 of 66,9 graden voor de balhoofdhoek en 77,5 of 77,9 graden voor de zithoek) en de reach wordt naargelang de maat 3 tot 4 millimeter langer (454 millimeter op de medium).

YT koos voor het beste van het beste voor de onderdelen: een RockShox Sid Ultimate-vork, een RockShox SidLuxe Ultimate-achterdemper, een Sram XX1 Eagle AXS-aandrijving, DT Swiss XRC 1200-wielen, Maxxis Rekon Race-banden met een breedte van 2.4″ en een Exo-karkas, …

Verder koos YT voor Sram G2 Ultimate-remmen met 4 zuigers en de high-travel RockShox Reverb AXS dropper post (vergeleken met de lichtgewicht XC-modellen), waarmee de Izzo Uncaged 7 zonder angst het circuit kan verlaten. Het aangekondigde gewicht breekt geen records (11,4 kilogram voor de Small). De prijs voor dit alles: 6999 euro.

Naast de kleur van de fiets valt niet te kijken. Nee, je kan niet kiezen voor zwart of een andere minder opvallende kleur: de Izzo Uncaged 7 wordt enkel in de kleur Laser Yellow aangeboden. Opvallen zal je!

Op het moment van schrijven was nog niet bekend hoe de wereldwijde verdeling van de 300 exemplaren er zou uitzien, maar moest je interesse hebben, haast je dan. 300 fietsen zijn zo weg …

Meer info via www.yt-industries.com

DoorJan Geys