Nieuwe fiets en sponsor voor Mathieu van der Poel

Sport
27 December 2017 — Jan Geys

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar nu mag er ook officieel mee naar buiten gekomen worden. Vanaf 1 januari 2018 kan Mathieu van der Poel, en het ganse Corendon-team, rekenen op de steun van Canyon om de strijd aan te gaan in het veld. En passant werd er door de ploegleiding ook een nieuwe hoofdsponsor aangekondigd en deelde Van der Poel ook nog mee dat hij zijn contract heeft verlengd tot eind 2020, het jaar van de Olympische Spelen in Tokio, waarmee hij nog maar eens zijn ambities in het mountainbiken onderstreept.

Behalve het nieuws dat Circus de plaats zal innemen van Beobank op de truitjes, werd er ook bekendgemaakt dat Van der Poel en co middenin het crossseizoen hun vorige fietsleverancier Stevens zullen inruilen voor Canyon.

De Belgische ploeg zal vanaf 1 januari in de cross te zien zijn op de Canyon Inflite CF SLX. Voor Roman Arnold, oprichter en CEO van Canyon, “is er geen betere kandidaat denkbaar dan Mathieu Van der Poel om de grenzen van onze producten op te zoeken. Het enorme potentieel en de agressieve rijstijl van de Nederlander zijn dan ook een enorme aanwinst voor Canyon. Mathieu is simpelweg het grootste talent van de sport op dit moment. Hem zien rijden is een verhaal op zich. Iedere race is hij enorm toegewijd, ongelooflijk behendig en gepassioneerd. Voor iedereen hier bij Canyon is hij Pure Cycling in optima forma.”

Naast de cross is ook het mountainbiken een doel op zich voor Van der Poel. Goud op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio staat daarom in rood omcirkeld. “Wat dat betreft zitten de ploeg en ik op dezelfde lijn en dat is heel belangrijk voor mij. Mijn programma wordt uitgestippeld richting de Olympische Spelen in 2020. Daar wil ik top zijn in het mountainbiken. En die voorbereiding begint al meteen na het veldritseizoen. Op 10 maart rijd ik in Stellenbosch de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen en ik zal normaliter de volledige Wereldbeker afwerken,” aldus Mathieu van der Poel.