Nieuwe wending voor het Granville Factory Team

Door Jan Geys -

  • Sport

Nieuwe wending voor het Granville Factory Team

Na het Belgisch kampioenschap XC was de euforie groot bij het Granville Factory Team. Niet moeilijk als je naar huis mag gaan met twee Belgische kampioenen en een bronzen medaille. Dit BK was niet alleen de bekroning van heel wat sportief werk, maar ook een prachtig afscheidscadeau voor hun Belgische fietsleverancier Granville.

Het Granville Factory Team draait al enkele jaren mee in de Belgische mountainbikescene, niet in het minst door de steun van het Belgische fietsenmerk Granville. Maar doordat Granville zich vanaf 2018 volledig op de elektrisch aangedreven stadsfietsen zal richten, en dus geen mountainbikes meer zal verkopen, moest teammanager Pascal Loquet op zoek naar een oplossing.

“De voorbije maanden lagen verschillende opties op tafel. Maar na grondig overleg besloten we om een doorstart te maken van het huidige team naar een nieuw team. We kregen van Scott Benelux onmiddellijk het vertrouwen om met Scott mountainbikes te rijden. Ideaal, want we hadden al een jarenlange en fijne samenwerking met de firma in Kortenberg dat naast Scott ook nog Granville en Bergamont huisvest,” verduidelijkt Pascal Loquet die zelf twee jaar langer aan boord blijft als teammanager.

Nick Vanpol, de bronzen medaillewinnaar op het BK U23

“Voor ons was er geen twijfel om de jarenlange succesvolle samenwerking op een andere manier verder te willen invullen. De schitterende resultaten van het afgelopen BK zijn opnieuw een bevestiging geweest van de gezamelijke visie waarbij we investeren in de jeugd, werken op een basis van vertrouwen en samen groeien naar meer professionalisme in de mountainbikesport,” dixit Johan Huygens, de CEO van Scott Benelux.

Naast het aan boord brengen van Scott werden ook de contracten met kledijpartner G-SKIN en touroperator TUI verlengd. Met MTBCOACH als bijkomende naampartner is het verhaal voor 2018 rond. Door de extra financiële inspanning van MTBCOACH, gerund door Maarten Gybels die het team ook de voorbije jaren al begeleidde op het vlak van coaching, stages en trainingen, zullen deze inspanningen in 2018 uitgebreid worden. “Dit lijkt ons noodzakelijk om binnen het huidige XCO competitief te blijven. Bovendien wil ik maximaal in onze (internationale) groei investeren,” aldus teamcoach Maarten Gybels.

“Verder zet een internationaal merk als Scott onze internationale ambities terug in de verf en we willen volgend jaar dan ook terug meer te zien zijn op buitenlandse UCI-wedstrijden, World Cups en de UCI Junior Series. Dit betekent echter niet dat we terug een UCI MTB Team worden, want die status bleek in het verleden echt geen meerwaarde voor onze renners en ons concept. We investeren onze middelen liever in de opleiding en begeleiding van onze renners,” besluit Gybels.

In 2018 zullen onder meer de Belgische kampioenen Lukas Malezsewski (die van de U17 overstapt naar de U19) en Niels Vanpol (die van de Fun A terug de overstap maakt naar de beloften) de kleuren verdedigen van het nieuwe Scott-MTBCOACH Racing Team.

DoorJan Geys