Nordemann en Tauber verlengen contract met twee jaar

Sport
27 November 2018 — Jan Geys

David Nordemann en Anne Tauber rijden ook de komende twee seizoenen bij CST-Sandd-American Eagle. Beiden tekenden de voorbije weken een contract van twee jaar dat hun langer aan het team van manager Bart Brentjens bindt en samen kijken ze vol ambitie naar de Olympische Spelen van Tokio 2020.

David Nordemann, nog steeds maar 21, ontbolsterde dit jaar helemaal met een bronzen medaille tijdens de wereldkampioenschappen MTB bij de beloften als hoogtepunt. “Ik maakte het voorbije seizoen veel progressie als renner”, aldus Nordemann. “Het volgende seizoen wordt mijn laatste bij de beloften en ik wil er alles aan doen om op de hoogste trede van het podium te staan. Het wordt belangrijk dat ik steeds blijf groeien, want in 2020 hoop ik me in mijn eerste jaar bij de elites meteen te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio.”

Manager Bart Brentjens heeft niets dan lof over voor zijn pupil: “Ik ben blij dat Nordemann de komende twee jaar bij ons blijft. Hij zit sinds 2017, de start van een nieuwe olympische cyclus, in ons team. De voorbije twee seizoenen waren fantastisch. Hij heeft de wil om er te komen en hij leert snel bij. Hij heeft enorm veel talent, is sterk en heeft nog veel potentieel om verder te groeien als mountainbiker. Niet enkel fysisch, maar ook mentaal. Hard trainen schrikt hem niet af en hij heeft de juiste focus. Ik ben er zeker van dat hij een van de beste mountainbikers ter wereld kan worden.”

Eerder werd al bekendgemaakt dat ook Anne Tauber haar contract met twee jaar heeft verlengd. Tauber zit pas sinds begin 2018 bij het team, maar in dat ene jaar zette ze haar opmars richting de top verder. Ze begon haar seizoen met een derde plaats in de wereldbeker MTB van Stellenbosch en eindigde ook nadien nog regelmatig op dat podium. Al die mooie resultaten hebben ervoor gezorgd dat Tauber momenteel vijfde staat in de wereldranking.

Anne Tauber: “Vorig jaar maakte ik de beslissing dat het tijd was om een nieuwe stap te zetten in mijn carrière en ik ben blij dat ik nu twee jaar langer bij CST-Sandd-American Eagle mag blijven. Ik leerde het voorbije seizoen veel van Bart Brentjens en ook de staff stond steeds voor me paraat. Ik begon met veel ambitie aan het seizoen en ik kon de resultaten behalen waar ik op hoopte. Ik kijk al uit naar het volgende seizoen en nog meer naar het olympische jaar 2020. Het team geeft me het vertrouwen en de stabiliteit die ik de komende twee jaar nodig heb. En het is ook een hele eer om met de mooie American Eagle te mogen rijden.”

Bart Brentjens: “De samenwerking met Tauber was meteen een schot in de roos. Met haar karakter en ambitie is het een plezier om met haar samen te werken. Ook met de rest van de renners en de staff klikt het wonderwel. Nu de Olympische Spelen steeds dichterbij komen, is het belangrijk om te kunnen samenwerken met gemotiveerde renners met de juiste focus.”