Ole Hem en Marco Rebagliati opnieuw aan het feest in Transalp

Door Jan Geys -

  • Sport

Ole Hem en Marco Rebagliati opnieuw aan het feest in Transalp

De Noor Ole Hem en de Italiaan Marco Rebagliati hebben na de derde rit ook de zesde rit in de Transalp gewonnen. Ze haalden het voor de leiders Urs Huber en Simon Stiebjahn die hun voorsprong op hun dichtste achtervolgers weer met enkele seconden hebben vergroot.

Met twee teams kwamen ze richting de finish, maar Urs Huber en Simon Stiebjahn waren al blij met de extra tijd die ze hun dichtste achtervolgers konden aansmeren en dus drongen ze niet aan voor de ritzege. Die ging voor de tweede keer naar Ole Hem en Marco Rebagliati (Wilier 7C Force). Huber en Stiebjahn eindigden in hun wiel, terwijl Daniel Geismayr en Jochen Käss weer 24″ moesten prijsgeven.

In de slotrit naar het meer van Molveno moeten ze nu al 3’06” goedmaken. Roel Verhoeven en Tim Smeenge eindigden nog maar eens als vijfde, een plaats die ze ook in de tussenstand bezetten. Met Kevin Van Hoovels en Nicolas Bruwiere eindigde er nog een team uit de lage landen in de top tien, zij werden achtste. Om in de eindstand nog in de top tien te eindigen, wordt moeilijk, want daarvoor moeten Van Hoovels en Bruwiere in de slotrit bijna een half uur goedmaken op de huidige nummers tien. Juul van Loon en Bart Classens zijn wel op weg naar een top tien notering, zij staan negende.

Elena Wagner & Nina Hartleb (Scott Sebamed Mädelz) en Stefanie Dohrn en Philip Handl (Centurion-Vaude 2) behaalden een zes op zes bij respectievelijk de vrouwen en mixed. Bij de masters ging de ritzege voor de tweede dag op rij naar de Italianen Ivan Degasperi en Pierluigi Betelli. Bij de solo-rijders was het opnieuw raak voor Diyer Rincon Gomez (mannen) en Irina Luetzelschwab (vrouwen).

Uitslag rit 6 Transalp Challenge 2019:bike-transalp.de/ergebnisse/ergebnisse-2019

Ook vandaag eindigen we met het filmpje van de dag:

Foto’s copyright Transalp Challenge / Markus Greber & Martin Sass

DoorJan Geys