Ook BeMC gooit de handdoek in de (corona)ring

23 March 2020 — Jan Geys

Als zoveelste wedstrijd in een lange rij ziet nu ook de Belgian Mountainbike Challenge zich genoodzaakt om het evenement voor dit jaar te annuleren. Meteen werd ook beslist dat er later dit jaar geen uitgave zal volgen en dat het wachten zal worden tot 2021 op de negende editie.

Het coronavirus houdt onze hele maatschappij dus nog wat langer in haar greep en ook al kwamen er van officiële instanties nog geen richtlijnen met betrekking tot de maand mei, toch besliste de organisatie van de BeMC na overleg met de gemeente La Roche-en-Ardenne, sinds de eerste editie het gastoord van de BeMC, dat de wedstrijd dit jaar niet zal plaatsvinden.

Door de vele buitenlanders die aan de wedstrijd deelnemen en die ook in de maand mei hoogstwaarschijnlijk nog gebonden zullen zijn aan reisrestricties en niet wetende wanneer de piek van het coronavirus nu net zal vallen, is dit de enige juiste beslissing. Al zal het voor iedereen zwaar vallen dat daarmee weer een mooie wedstrijd van de kalender verdwijnt.

We onthouden echter het positieve nieuws dat er in 2021 een nieuwe editie zal volgen.

De volledige mededeling van de BeMC kan je hier terugvinden: www.bemc.be.