Opening Niner Shooting Mountain Trail wordt gevierd met veiling Niner Jet 9 2-star!

Door Jan Geys -

  • Natuur

Opening Niner Shooting Mountain Trail wordt gevierd met veiling Niner Jet 9 2-star!

In het Nationaalpark Veluwezoom werd naast de bestaande MTB-routes een nieuwe lus geopend: de 2,5 kilometer lange Niner Shooting Mountain trail. Ter ere hiervan veilt fietsfabrikant Niner Bikes (die ook zijn naam verbindt aan de route) via Marktplaats een Jet 9 2-star ter waarde van maar liefst 2999 euro. De opbrengst van die veiling gaat naar het vrijwilligersnetwerk MTB Nationaalpark Veluwezoom om toekomstige trail building te steunen.

Niner Shooting Mountain Trail

Start- en eindpunt van de nieuwe trail bevinden zich op de groene hoofdroute. De afwisselende rode lus is 2,5 kilometer lang met uitdagende aspecten als drop-offs, sprongen, een houten element en negen aan elkaar gekoppelde switchbacks – met meer features in de maak.

#committedtodirt

“Een paar geliefde routestukken werden de laatste tijd buiten gebruik gesteld, maar we vieren de lancering van deze trailupgrade – naast de toekomstige verbeteringen waar aan gewerkt wordt. Onze morele en financiële steun heeft niet zozeer als doelstelling om enkele trails te ondersteunen, want we willen in het kader van onze #committedtodirt-slogan het werk van alle vrijwilligers van MTB Nationaalpark Veluwezoom bevorderen. Zij zetten zich keihard in om trails te bouwen voor mountainbikers van alle niveaus”, aldus Phill Lucas, EU Area Manager bij Niner Bikes.

Veiling Niner Jet 9

Om die nodige fondsen te verwerven, heeft Niner Bikes een actie op poten gezet waarbij via Marktplaats een Niner Jet 9 2-star ter waarde van maar liefst 2999 euro wordt geveild. De opbrengst van de veiling gaat naar het vrijwilligersnetwerk MTB Nationaalpark Veluwezoom om toekomstige trail building te steunen. De veiling loopt af op 28 juni 2020 en bieden kan via volgende link: https://link.marktplaats.nl/m1557106045

Meer info over mountainbiken in de Veluwezoom: mtb-nationaalparkveluwezoom.nl

Het bezit van een geldig MTB-vignet is verplicht om van de trails op de Veluwezoom te kunnen genieten: www.natuurmonumenten.nl/mtb/vignet

Foto’s copyright Phillip Lucas / UpShift Sports & Niner Bikes / Ian Hylands

DoorJan Geys