Opnieuw één-tweetje voor Trek-Selle San Marco in Swiss Epic!

Door Jan Geys -

  • Sport

Opnieuw één-tweetje voor Trek-Selle San Marco in Swiss Epic!

Trek-Selle San Marco blijft ook in de vierde rit van de Swiss Epic heersen. Opnieuw eindigden hun teams op de plaatsen één en twee, maar dit keer kregen Damiano Ferraro en Samuele Porro de ritzege cadeau van kopmannen Fabian Rabensteiner en Michele Casagrande. Deze laatsten blijven uiteraard in het geel. Bij de vrouwen was er voor de derde dag op rij ritwinst voor Adelheid Morath en Bettina Janas.

Foto copyright Swiss Epic / Sam Clark

Zo ook voor de twee teams van Trek-Selle San Marco. Damiano Ferraro ondervond het in derde rit, waarin hij problemen kende met een gebroken achterderailleur, aan den lijve. Hoofdbetrachting in de vierde rit was dan ook om bij ploegmakkers en geletruidragers Rabensteiner en Casagrande te blijven om ze in geval van nood te kunnen helpen.

Foto copyright Swiss Epic / Sam Clark

Beide duo’s werden gelukkig gespaard van pech en net zoals op dag één kwamen ze met hun vieren zij aan zij de finisharena binnengereden. Geletruidragers Rabensteiner en Casagrande waren blij met de extra tijd die ze hun concurrenten konden aansmeren en dus werden de rollen omgedraaid in vergelijking met de eerste dag: ritwinst dus voor Damiano Ferraro en Samuele Porro.

Foto copyright Swiss Epic / Nick Muzik

Daniel Geismayr en Vinzent Dohrn waren het sterkste duo van de achtervolgers en eindigden voor het eerst in deze Swiss Epic op het podium, zij gaven 2’22” toe op de winnaars.

Foto copyright Swiss Epic / Sam Clark

Met nog één rit te gaan hebben Fabian Rabensteiner en Michele Casagrande nu een voorsprong van 8’27” op de nummers twee in het klassement, Casey South en Noah Blöchlinger.

Foto copyright Swiss Epic / Michael Chiaretta

Bij de vrouwen namen Adelheid Morath en Bettina Janas met hun derde ritwinst op rij de macht over van Kathrin Stirnemann en Corina Gantenbein. Ariane Lüthi en Samara Sheppard werden op 3’07” tweede, Alice Pirard en Stefanie Dohrn op 10’05” derde.

Foto copyright Swiss Epic / Nick Muzik

Alice Pirard en Stefanie Dohrn stonden vanmorgen voor de start nog op 11″ van het leidende duo Stirnemann/Gantenbein. Deze laatsten verloren ook vandaag weer aanzienlijk veel tijd (11’52”), maar Pirard en Dohrn moesten toezien hoe Adelheid Morath en Bettina Janas daar het meeste profijt uit haalden en over hen wipten in het klassement. Al blijft het verschil tussen beide teams met 13 seconden zeer klein.

Foto copyright Swiss Epic / Nick Muzik

Morgen brengt de laatste rit het peloton van Lenzerheide naar Davos, de plaats waar de Swiss Epic enkele dagen geleden van start is gegaan.

Uitslag rit 4 Swiss Epic 2019: https://epic-series.app/swissepic/results

Meer over de Swiss Epic hier: www.vojomag.nl/?s=swiss+epic

Ook vandaag eindigen we met het filmpje van de dag:

DoorJan Geys