Orbea Wild FS aluminium: de e-familie is compleet!

Techniek
5 December 2019 — Jan Geys

Het elektrische Wild FS-gamma van Orbea bestond tot op heden enkel uit carbon modellen of modellen die carbon vooraan combineerden met aluminium achteraan. Vandaag verwelkomt men echter een nieuw aluminium model in de familie! 

Alle Orbea Wild FS modellen hebben dezelfde geometrie en maken gebruik van dezelfde technologieën. Vanaf nu zijn er drie niveaus te onderscheiden in het gamma. Een volledig aluminium model maakt het gamma nu compleet.

Aluminium staat al lang niet meer voor onverzorgde lasnaden en dat bewijst ook de nieuwe Wild FS. Je zou hem op het eerste gezicht zelfs kunnen verwarren met een carbon model.

Hij wordt aangedreven door een Bosch Performance Line CX-motor van de vierde generatie. De geïntegreerde batterij heeft een capaciteit van 625Wh die middels een externe batterij kan opgevoerd worden tot 1125Wh. Ga je liever zonder een extra batterij op stap, dan kan je op die plaats een bidonhouder (inclusief tooltjes) monteren.

Leuk is dat je in de stuurpen de sleutel van de batterij kan opbergen. Verder wordt ook het frame en de motor beschermd, heeft men de rotatie van de vork beperkt en koos men voor een derailleurpat die zonder gereedschap kan gedemonteerd worden. En uiteraard kan je de fiets nog verder personaliseren, zowel op technisch als op visueel vlak.

Met de aluminium nieuwkomer telt het Wild FS-gamma nu 7 modellen. De Wild FS H25 is het goedkoopste model met een prijskaartje van 4899 euro. Op het onderdelenlijstje vinden we onder meer een Fox Float DPS Performance-demper, een RockShox 35 Gold RL-vork en een mix van Shimano, Sunrace, KMC en e*thirteen voor de groep terug.

De H15 (foto) is de volgende in de rij met een prijskaartje van 5599 euro. Daarvoor heb je recht op een Fox 36 Float Performance. De H10 wisselt voor 5999 euro van eigenaar, wat even duur is als het carbon/aluminium model (M20). Eerstgenoemde is echter uitgerust met betere onderdelen en de keuze hangt dan ook af van waar jouw prioriteiten liggen. Het duurste carbon model draagt een prijskaartje van 8999 euro.

Je hebt de keuze uit drie maten: S/M voor bikers van 1m60 tot 1m75, L voor diegenen tussen 1m70 en 1m85 en XL voor iedereen tussen 1m80 en 1m98.

Meer over het gamma van de Orbea Wild FS via www.orbea.com/be-nl/ebikes/mountainbike/wild-fs.

Onze presentatie en eerste testindruk van de carbon Orbea Wild FS vind je hier: www.vojomag.nl/test-nieuw-orbea-wild-fs-complete-make-over