Origine gaat in zee met Touring voor fietsonderhoud en fietsbijstand

Door Jan Geys -

  • Techniek

Origine gaat in zee met Touring voor fietsonderhoud en fietsbijstand

Naar aanleiding van Velofollies in Kortrijk maken het Belgische Touring en de Franse fietsfabrikant Origine een nieuw samenwerkingsverband bekend. Origine zal vanaf zijn website de online kopers van zijn hoogwaardige fietsen de mobiele fietsonderhoudsdienst van Touring en de fietsbijstandformules van Touring aanraden.

“Met Origine verkopen wij onze fietsen enkel online en in onze fabriekswinkel in Valenciennes. Om de klant een zo scherp mogelijk geprijsde kwaliteitsfiets te kunnen aanbieden, kiest Origine ervoor om zijn fietsen niet via een klassieke distributieketen van fietshandelaars te verkopen. Voor het onderhoud en de herstelling van onze Origine-fietsen kunnen klanten in Vlaanderen terecht bij een dertigtal servicepartners en daar komt nu dus de mobiele fietshersteldienst van Touring bij. Wat ons betreft een perfecte oplossing voor klanten die hun Origine-fiets thuis of op het werk willen laten herstellen”, zegt Bart De Schampheleire, Area Manager Benelux bij Origine.

“En omdat wij van elke Origine-fiets tot in de details weten met welke onderdelen hij is afgemonteerd, heeft de mobiele fietstechnicus van Touring altijd de juiste onderdelen bij om een onderhoud of herstelling uit te voeren.”

Daarnaast zal Origine zijn klanten informeren over de fietsbijstandformules van Touring. “Met Origine bouwden we aanvankelijk vooral high-end racefietsen die gekocht werden door ervaren fietsers die onderweg wel een noodherstelling kunnen uitvoeren. Met onder andere de toevoeging van lichte elektrische fietsen aan ons gamma, merken we dat zo’n eventuele noodherstelling onderweg niet voor iedereen evident is. Dan is het als fietser handig dat je op de fietsbijstand van Touring kunt terugvallen”, nog volgens De Schampheleire.

Touring van zijn kant ziet de samenwerking met Origine als een mooie bekroning van de inspanningen van de bijstandsverlener om ook fietsers een volledig dienstenpakket te kunnen aanbieden zodat zij gerust op weg kunnen. Xavier De Buck, B2B Directeur van Touring stelt het zo: “Dat een jong, ambitieus en innovatief fietsenmerk als Origine voor een vaste waarde als Touring kiest, bewijst dat wij niet enkel voor automobilisten maar ook voor fietsers voor gemoedsrust en comfort zorgen. Fietsen wordt alsmaar populairder en door onderhouds- en hersteldiensten aan huis of op het werk aan te bieden, stimuleren we vast nog meer mensen om wat vaker de fiets te nemen. Daar zet Touring al meerdere jaren sterk op in. En ook met pech onderweg weet Touring raad. Onze wegenwachters zijn er alvast klaar voor om elke trotse eigenaar van een Origine-fiets veel prettige en zorgeloze fietskilometers te bezorgen.”

Meer info via www.origine-cycles.com

Foto’s copyright Origine en Touring

DoorJan Geys