OS Tokio 2020 | XCO Heren: Pidcock voor winst, Schurter 4de

Door Yannick Schepers -

  • Sport

OS Tokio 2020 | XCO Heren: Pidcock voor winst, Schurter 4de

De verwachtingen stonden gespannen en hij deinsde niet terug: na 1u25 racen won Tom Pidcock de Olympische titel in XCO in Tokio op slechts 21-jarige leeftijd. Nino Schurter streed de hele race voor het podium en eindigde uiteindelijk als 4e. Mathieu Van der Poel kreeg door een val roet in het eten gegooid en haalde de finish niet.

Achter Flückiger, 2de, kwam de verrassing van David Valero Serrano. De Spanjaard, die de laatste 2-3 jaar niet wist op te vallen in de wereldbeker, haalde aan het begin van de laatste lus een achtervolgende groep van Nino Schurter, Anton Cooper en Victor Koretzky in, om ze vervolgens achter zich te laten.

Nino Schurter eindigde uiteindelijk aan de voet van het podium, nadat hij de eerste helft van de race aan de leiding had gereden, op de hielen gezeten door een sterke selectie tegenstanders. Victor Koretzky werd 5de in de sprint tegen Anton Cooper, terwijl Wereldkampioen Jordan Sarrou 9de werd.

Aan Belgische zijde eindigde Jens Schuermans op de 18de plaats. Mathieu van der Poel moest in de 5de ronde alsnog opgeven, na een indrukwekkende crash in de eerste ronde op de grootste drop van het circuit. Landgenoot Milan Vader werd 10de.

Het volledige klassement

We komen snel terug met meer informatie in onze uitgebreide reportage!

DoorYannick Schepers