Pauline Ferrand-Prevot opnieuw op de operatietafel!

Sport
7 January 2020 — Jan Geys

Het is ondertussen een jaar geleden dat Pauline Ferrand-Prevot een operatie onderging om een doorbloedingsprobleem in haar been op te lossen. De voorbije weken kreeg de wereldkampioene opnieuw te maken met dezelfde symptomen. Gelukkig wist men dit keer wel veel sneller het probleem te achterhalen en dus zal de wereldkampioene eind deze week opnieuw geopereerd worden.

Nadat Pauline Ferrand-Prevot een jaar geleden geopereerd werd om het doorbloedingsprobleem in haar been op te lossen, vond de Française al snel haar beste niveau terug. Eerst won ze in Val di Sole eindelijk nog eens een wereldbekerwedstrijd en als kers op de taart kwamen daar ook nog twee wereldtitels bij, die in crosscountry en marathon. Het bewijs dat de gezondsheidsproblemen haar lange tijd parten hadden gespeeld.

De voorbije weken voelde PFP dezelfde symptomen opnieuw de kop opsteken en een onderzoek bevestigde haar vrees. Het gaat net als de vorige keer om een doorbloedingsprobleem in haar linkerbeen, al is het dit keer iets minder erg. Een operatie dringt zich echter op en daardoor moet PFP een streep trekken door de rest van haar veldritseizoen. Haar MTB-seizoen zou niet in het gedrang komen.