Pauline Ferrand-Prevot weet eindelijk wat er scheelt

Sport
29 November 2018 — Jan Geys

Pauline Ferrand-Prevot kondigde via haar Facebookpagina aan dat ze al een hele tijd kampt met pijn in haar linkerbeen. De pijn werd deze week tijdens haar stage in Zuid-Afrika alleen maar erger, waarop ze besliste om zich te laten onderzoeken. De pijn zou afkomstig zijn van een slechte doorbloeding in het been, maar om de echte oorzaak daarvan te kennen moet de Française de komende weken nog enkele onderzoeken ondergaan.

Hierbij het bericht dat Pauline Ferrand-Prévot op haar Facebookpagina postte:

“Dag allemaal, 
Ik heb goed nieuws en minder goed nieuws voor jullie. Sinds vier jaar heb ik last van pijn in mijn linkerbeen. Van zodra ik een inspanning moet leveren van meer dan 70% van mijn maximale mogelijkheden, krijg ik een doof gevoel in mijn been. Ik heb in die periode heel wat dokters bezocht en veel behandelingen gevolgd die niets uithaalden. Ik begon me er echt ziek in te maken omdat ik niet wist waarom ik zoveel pijn had. Of waarom ik zo weinig kracht had. Of waarom ik mijn trainingen en (te veel) wedstrijden vroegtijdig moest staken.

Wanneer ik me voor een wedstrijd niet te veel belastte (zoals in de World Cup van Val di Sole bijvoorbeeld) dan ging het nog, maar in een drukke periode met veel wedstrijden was het bijwijlen niet te harden (in La Course by le Tour kon ik zelfs geen 200 watt trappen). Hier in Zuid-Afrika had ik al na enkele dagen trainen veel pijn telkens ik op de fiets zat, maar ook voor het eerst gedurende de nacht. De schrik sloeg me om het hart en ik heb mijn trainer gevraagd om zo snel mogelijk een afspraak te maken om de nodige onderzoeken te ondergaan. Uit een eerste echo bleek alles normaal te zijn, maar in een volgend onderzoek kwam aan het licht dat ik een probleem heb met de bloedtoevoer in mijn linkerbeen. Op dit moment weten we de reden nog niet, daarvoor heb ik op 12 december een afspraak bij een van de beste specialisten in de materie.” 

Laat ons hopen dat er snel een oplossing wordt gevonden en dat Pauline Ferrand-Prevot haar plaats in het peloton (tijdens de winter zien we de Française ook vaak aan het werk in het veldrijden) spoedig terug kan innemen.