Perskindol Swiss Epic: proloogwinst voor Claes, Van Aelbroeck en Pirard

Door Jan Geys -

  • Sport

Perskindol Swiss Epic: proloogwinst voor Claes, Van Aelbroeck en Pirard

Gisteren ging de vierde editie van de Perskindol Swiss Epic van start met een proloog in en rond Grächen. En de Belgische deelnemers hadden meteen wat te vieren. Zo was er bij de elite dames winst voor Spur-Wallonie, bestaande uit de Belgische Alice Pirard en Ariane Lüthi. In de Flow-categorie ging de winst naar Frans Claes en Michiel Van Aelbroeck.

De proloog van deze vierde Perskindol Swiss Epic ging van start boven op de Hannigalp, op een hoogte van 2122 meter. Het grootste deel van de 18 kilometer lange proloog ging dan ook in dalende lijn naar finishplaats Grächen. Bij de elite heren ging de winst naar het team Centurion-Vaude, gevormd door Daniel Geismayr en Jochen Käss. Zij deden 52 minuten en 20 seconden over de proloog.

Matthias Stirnemann, de winnaar van de Cape Epic, eindigde samen met teammaat Andri Frischknecht (Scott-Sram) als tweede op 17 seconden van de winnaars.

Bij de dames ging de winst naar Spur-Wallonie, bestaande uit de Zwitserse Ariane Lüthi en de Belgische Alice Pirard. Straf van Pirard als je weet dat ze een etmaal vroeger in het Belgische Bouillon nog met succes haar nationale titel XCM verdedigde om zich nadien naar Zwitserland te haasten voor haar deelname aan de Perskindol Swiss Epic. Team Meerendal CBC, met Esther Süss en Jennie Stenerhag, eindigde als tweede.

Nog Belgische winst viel er te noteren in de Swiss Epic Flow. Frans Claes en Michiel Van Aelbroeck stonden maar liefst meer dan tien minuten sneller beneden dan hun dichtste achtervolgers.

In de gecombineerde dames en mixed categorie was er een tweede plaats weggelegd voor het Perskindol-VojoMag duo bestaande uit Kristien Achten en Tim Jacobs. Zij kwamen 34 seconden te kort om nog een Belgische dagzege te boeken, een dagzege die naar John Laughlin en Jodie Willett ging.

Vandaag staat de eerste rit in lijn van de Perskindol Swiss Epic op het programma, een rit die van start gaat in Grächen en na 92 kilometer eindigt in Leukerbad. In de Flow-categorie, waar de nadruk meer ligt op het afdalen dan op het klimmen, krijgen de renners 72 kilometer voor de wielen.

Uitslag proloog Perskindol Swiss Epic 2017:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/09/0PROLOG0RanglisteKategorie.pdf”]

Uitslag proloog Perskindol Swiss Epic Flow 2017:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/09/0PROLOG0RanglisteKategorie-2.pdf”]

Foto’s copyright Swiss Epic/Apix

DoorJan Geys