Pijnvrije Githa Michiels start met winst in Alpentour Trophy!

Sport
6 June 2019 — Jan Geys

Het verliep de voorbije weken allesbehalve van een leien dakje voor Belgisch kampioene Githa Michiels. Kniepijn verstoorde de voorbereiding op de twee afgelopen wereldbekers en ook het resultaat in die wedstrijden. Rust drong zich dan ook op en we waren blij verrast dat Githa Michiels vandaag toch aan de start verscheen van de 21ste Alpentour Trophy. En om te vieren dat ze eindelijk weer pijnvrij is, gaf Githa Michiels zichzelf meteen de ritwinst cadeau.

“Ik wist zelf niet hoe de knie zou reageren, en ik ben heel blij met dit resultaat. Door die knieproblemen heb ik een achterstand van een maand opgelopen in mijn trainingen en ik had niet gedacht hier te kunnen winnen”, aldus Githa Michiels aan de aankomst.

In een door de hevige sneeuwval van de voorbije weken ingekorte rit, reed Githa Michiels al snel aan de leiding. Ze kwam na ongeveer 17 kilometer als eerste door aan de bergprijs op de Brandalm. Niemand die haar in de volgende 40 kilometer nog iets in de weg kwam leggen en na een rit van 63 kilometer (7 kilometer minder dan voorzien) reed Githa Michiels in Schladming als eerste over de streep. De Italiaanse Maria Nisi werd op 10’25” tweede en de Estse Greete Steinburg op 11’10” derde.

Bij de heren kwam er een duo als eerste boven op de Brandalm. De Italiaan Daniele Mensi, twee jaar geleden nog goed voor de bergtrui in de Alpentour Trophy, en de Colombiaan Hector Leonardo Paez reden wiel aan wiel over de top, een half minuutje later gevolgd door het drietal Markus Kaufmann, Daniel Geismayr en Marco Rebagliati. Die voorsprong zou alsmaar groter worden waarna ex-eindwinnaar Paez zich ook nog van zijn kompaan zou ontdoen. Paez haalde het uiteindelijk met een voorsprong van 2’27” op Mensi en 3’08” op Markus Kaufman.

Arne Tureluren eindigde als eerste Belg knap 16de, één plaatsje beter dan de eerste Nederlander Rob van der Werf.

Uitslag eerste rit Alpentour Trophy 2019: my3.raceresult.com