Preview Bart Brentjens Challenge 2017

Door Jan Geys -

  • Sport

Preview Bart Brentjens Challenge 2017

Eén van de laatste grote afspraken van het seizoen is ook dit jaar weer de Bart Brentjens Challenge in het Nederlandse Eijsden. Behalve de verschillende gechronometreerde wedstrijden die open staan voor het grote publiek, valt er voor de Nederlandse wedstrijdrenners hier nog één dikke vis te vangen, namelijk de Nederlandse titel XCM.

Zondag 8 oktober zal dan ook bij heel wat renners al in het rood aangeduid staan in de agenda, want die dag wordt er een opvolger gezocht voor Jasper Ockeloen en Hielke Elferink die er zich in 2016 tot Nederlands kampioen XCM kroonden. De wedstrijd staat trouwens ook open voor buitenlandse licentiehouders.

Behalve de strijd om de Nederlandse titel staan er ook nog vijf andere (gechronometreerde) afstanden op het programma, namelijk 40, 55, 75, 95 en 110 kilometer. Deze wedstrijden staan open voor iedereen.

De start en finish liggen telkens in het Limburgse Eijsden en het parkoers voert door het Zuid-Limburgse heuvellandschap en de Belgische Voerstreek waar steile hellingen en afdalingen elkaar in sneltempo opvolgen. Zo telt de langste afstand, de 110 kilometer, maar liefst 48 hellingen! Je zou van minder de tel kwijtraken. De andere afstanden doen het respectievelijk met 12 (40 km), 18 (55 km), 33 (75 km) en 42 (95 km) hellingen.

Bart Brentjens himself nodigt jullie alvast uit om op zondag 8 oktober 2017 het seizoen te komen afsluiten in Nederlands Limburg en er deel te komen nemen aan de wedstrijd die zijn naam draagt, en dat al voor de 13de keer.

De inschrijvingen zijn ondertussen geopend en meer info is te vinden op de website www.bartbrentjens-challenge.com.

Foto’s copyright Bart Brentjens Challenge

DoorJan Geys