Primaflor-Mondraker Racing Team stelt zich voor

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "Primaflor-Mondraker Racing Team stelt zich voor"

Afgelopen zaterdag stelde het Spaanse Primaflor-Mondraker Racing Team zich voor aan pers en publiek. En er viel heel wat te beleven tijdens de presentatie, want het was de eerste keer dat we de nieuwste aanwinsten Ondrej Cink, Daniel McConnel en Rebecca Henderson in de nieuwe kleuren te zien kregen.

De comeback van de Tsjech Ondrej Cink moet één van de opmerkelijkste transfers van afgelopen winter geweest zijn. We schrijven eind 2016 wanneer het Multivan-Merida Team ophoudt te bestaan en Cink zijn overstap naar de weg aankondigt. Nu, één jaar later, is Cink terug van heel even weggeweest. We zijn dan ook reuze benieuwd hoe de Tsjech het er dit seizoen vanaf zal brengen, een eerste belangrijke test wordt de wereldbeker XC in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch (op 10 maart).

Ook de komst van het Australische koppel Rebecca Henderson-Daniel McConnell is opvallend. In 2017 moesten ze nog noodgedwongen met hun eigen structuur de wereldbekers afschuimen maar nu werden ze dus toch terug opgevist door een team dat in hen gelooft. Bec Henderson is nog steeds maar 26 en hoopt bij haar nieuwe team terug aansluiting te vinden bij de wereldtop waar ze bij de U23 toe behoorde. Dan McConnell won enkele jaren geleden nog verrassend de world cup in het Duitse Albstadt en is intussen 32.

Met deze drie transfers was de honger van het team nog duidelijk niet gestild, want ook het Spaanse talent Rocío del Alba García vervoegde deze winter de rangen. Haar naam zal misschien niet meteen een belletje doen rinkelen, maar de Spaanse werd tijdens het afgelopen WK XC U23 vijfde, net voor … Anne Tauber!

En alsof dat nog niet genoeg is kan het team in 2018 ook nog steeds rekenen op de diensten van de Spanjaard Carlos Coloma en de Braziliaanse Raiza Goulao, de huidige nummer negen op de UCI-ranking. Enkele marathonrenners en junioren vervolledigen het team.

Hoeven we nog te vertellen dat het Primaflor-Mondraker Racing Team de nodige ambitie heeft? Nee, en het zou ons dan ook niet verbazen dat het team dit seizoen hoog zal scoren.

Het team kan je hier volgen: www.primaflormondraker.com

Foto’s copyright Primaflor-Mondraker Racing Team

Door Jan Geys