Race Against the Machine: Martin Maes versus drone

Door Jan Geys -

Race Against the Machine: Martin Maes versus drone

Tijdens de voorbije winterstop ving Martin Maes op dat België enkele zeer goede drone-racepiloten telt. Hij zag er wel iets in om hen uit te dagen op een van zijn trainingsparkoersen in de regio van Luik, gewoon uit nieuwsgierigheid of dit op afstand bestuurbare apparaat hem zou kunnen volgen. Het geheel werd natuurlijk gefilmd en dit is het resultaat. Vojo was er trouwens bij en hieronder delen we dan ook graag enkele exclusieve foto’s van deze opnames.

We laten Martin Maes zelf aan het woord om meer uitleg te geven over zijn project: “Sinds kort zien we naast de traditionele action cam’s en drones ook meer racedrones verschijnen. Ik was onder de indruk hoe hun piloten erin slaagden om deze tuigen zo precies en snel naar alle kanten te bewegen. Het is imponerend, zeker bij hoge snelheid.”

Meer was er niet nodig voor een origineel sprintduel dat gefilmd zou worden door een klein team.

De titel voor dit project was snel gevonden: Race Against the Machine. Na enkele testritten en -vluchten was het tijd voor het grote duel op een DH-parkoers.

Maar het liep niet allemaal van een leien dakje, want een eerste racedrone crashte aan hoge snelheid tegen een boom. Het tuig was er zo erg aan toe dat een vervanger moest opgetrommeld worden. Gelukkig kon de drone later volledig hersteld worden en hangt hij opnieuw in de lucht.

“Dit was een geweldig leuk project. Deze achtervolgingswedstrijd was zo beklijvend”, lacht Martin. “Hopelijk is de film even opwindend”, sluit hij af.

Credits:
https://www.instagram.com/getinagency/
https://www.instagram.com/ivmovies/

DoorJan Geys