RAD15: een nieuw velgenmerk made in Nederland

Door Jan Geys -

  • Techniek

RAD15: een nieuw velgenmerk made in Nederland

RAD15 is een nieuw velgenmerk waarvan de ontwikkeling en de productie volledig in Nederland plaatsvinden, wat in tijden waarin bijna alles in Azië wordt geproduceerd best uitzonderlijk begint te worden. Door de flexibele productie-opzet kan RAD15 snel inspelen op veranderingen en zelfs unieke velgen per stuk leveren.

De Ozone 30 is met zijn interne breedte van 30 millimeter meer bedoeld voor trail en all mountain. De velg is ontwikkeld met het oog op banden van 2.35″ tot 2.5”, maar zelfs 2.8”-banden zijn nauwelijks een compromis. Het gewicht van de velg bedraagt 530 gram.

Beide velgen zijn hookless en tubeless ready. De adviesprijs van zowel de Ozone 24 als de Ozone 30 bedraagt 109 euro. De 29″-velgen zijn vanaf heden verkrijgbaar, de andere wielmaten volgen later.

De specialiteit van RAD15 is het kunnen leveren van een afwijkend aantal spaakgaten of afwijkende spaakpatronen, en dat in kleine series, voor afwijkende naven of afwijkende wensen. Zelfs unieke velgen per stuk zijn mogelijk. Dit met een korte levertermijn en tegen een geringe meerprijs.

De bedoeling is om het gamma van RAD15 snel uit te breiden, waarbij kwaliteit, flexibiliteit en productie in Nederland de belangrijkste voorwaarden zijn. RAD15 heeft alvast onze interesse gewekt en we gaan dan ook proberen om van zodra dit mogelijk is een setje met RAD15-velgen door ons testteam aan de tand te laten voelen.

Meer info op www.rad15.bike

DoorJan Geys