Ritwinst en geel voor Hans Becking en Tiago Ferreira in de Brasil Ride

Door Jan Geys -

  • Sport

Ritwinst en geel voor Hans Becking en Tiago Ferreira in de Brasil Ride

Hans Becking en Tiago Ferreira hebben niet lang gewacht om hun achterstand, die ze hadden opgelopen in de proloog, goed te maken. Al in de eerste rit in lijn zette het grote favorietenduo de puntjes op de i met ritwinst en de gele leiderstrui. Bij de vrouwen ging de winst voor de tweede dag op rij naar Jaqueline Mourão en Cindy Montambault.

Zes duo’s gingen samen de finale in. Naast de geletruidragers Fini/Blums maakten ook Ferreira/Becking, Avancini/Fumic, Prado Neto/Paulissen, Medvedev/Failli en Kaufmann/Trezza deel uit van de kopgroep. Met nog veertig kilometer te gaan plaatsten Ferreira/Becking een aanval en enkel Avancini/Fumic konden mee.

Iets verderop moesten ook Avancini en Fumic de Portugees en Nederlander laten gaan op een niet al te steile beklimming.

Becking en Ferreira stoomden door naar de finish waar zowel de ritwinst als de gele trui op hen lagen te wachten. “De Brasil Ride is vandaag echt van start gegaan,” aldus Tiago Ferreira. “De ritwinst was belangrijk, maar nog beter is dat we de anderen op achterstand hebben kunnen rijden. We weten nu dat we kunnen meevechten voor de eindwinst.”

“De kopgroep bleef lange tijd gesloten. In het begin van de rit lag er veel modder en ik voelde me ook niet al te goed. Mijn benen voelden slecht aan. Tiago was de motor en ik volgde gewoon,” voegde Hans Becking, de eindwinnaar van 2014 en 2015, nog toe.

Henrique Avancini en Manuel Fumic eindigden 3’19” later als tweede, Roel Paulissen en Hugo Prado Neto mochten als derde mee op het podium. David Nordemann en Grant Ferguson vielen vandaag net buiten de top tien, zij werden twaalfde. Ook knap was de 18de plek van Bram Saeys samen met Julian Biefang. Joris Massaer verloor vandaag met zijn Oostenrijkse partner Wolfgang Krenn meer dan een uur op de dagwinnaars, zij werden 31ste.

In de tussenstand leiden Hans Becking en Tiago Ferreira nu met 1’13” op Henrique Avancini en Manuel Fumic.

Bij de vrouwen ging de ritwinst voor de tweede dag op rij naar het Braziliaans-Canadese duo Jaqueline Mourão/Cindy Montambault. Zij haalden het met een miniem verschil van elf seconden op Viviane Favery en Marcella Toldi. Net als in de proloog vervolledigde het Spaanse duo Sandra Santaynes/Anna Ramirez het podium.

“We kregen vandaag veel kansen om aan te vallen, maar we hadden ook veel hinder van de vele renners voor ons op de singletracks. Toen Favery en Toldi ons opnieuw naderden, werden we wakker en schoten we in actie,” wist Jaqueline Mourao te vertellen aan de aankomst.

“Ik ben compleet leeg. We waren sterk gestart maar namen dan wat gas terug. Er stond in de finale ook veel wind zodat we veel energie verloren. De modder op het einde maakte het nog eens extra lastig,” aldus Cindy Montambault.

Vandaag staat er in de Brasil Ride een rit van 77 kilometer op het programma rond Guaratinga.

Uitslag rit 1 Brasil Ride 2018: http://www.brasilride.com.br/live

Meer over de Brasil Ride 2018 lees je hier: https://www.vojomag.nl/?s=brasil+ride

Foto’s copyright Fabio Piva, Marcelo Ripl / Brasil Ride

DoorJan Geys