Ritwinst voor Githa Michiels in Alpentour Trophy!

Door Jan Geys -

  • Sport

Ritwinst voor Githa Michiels in Alpentour Trophy!

Githa Michiels heeft vandaag de derde rit in de Alpentour Trophy naar haar hand gezet. De Belgische kampioene haalde het met ruime voorsprong op Christina Kollmann, die wel de leiderstrui behoudt. Bij de heren pleegde het Centurion-Vaude team een heuse coup door de drie eerste plaatsen in de daguitslag te bezetten. De ritwinst was voor de Duitser Markus Kaufmann, maar de Italiaan Tony Longo blijft met nog een rit te gaan de onbetwiste leider.

Githa Michiels was in de rit naar de Hauser Kaibling een maat te sterk voor haar concurrentes. Meteen is ook de offday van de eerste dag vergeten. Jammer dat ze die dag meer dan elf minuten moest toegeven op ritwinnares Kollmann, want anders zouden we in de slottijdrit nog een mooie strijd te zien krijgen voor het eindpodium.

Door haar ritwinst van vandaag klimt Githa Michiels wel naar de tweede plaats, maar ze telt nog steeds meer dan tien minuten achterstand op de Oostenrijkse Kollmann, die net als vorig jaar op weg is naar de eindzege in de Alpentour Trophy.

Bij de heren lijkt Tony Longo op weg naar de eindwinst, ook al heeft het Centurion-Vaude team vandaag alles geprobeerd om de kloof met de Italiaan te overbruggen. Centurion-Vaude bezette met ritwinnaar Markus Kaufmann, Jochen Kass en Daniel Geismayr het volledige podium. Longo kwam als vierde over de meet en zag zijn voorsprong in de tussenstand met twee minuten slinken. In de tussenstand telt hij nu nog 3’22” voorsprong op Daniel Geismayr en 3’40” op Markus Kaufmann (update, Tony Longo kreeg na afloop van de etappe nog een straftijd van twee minuten voor een ongeoorloofde wielwissel, waardoor zijn voorsprong slinkt tot respectievelijk 1’22” en 1’40”).

De Belg Jens Adams reed in de derde rit naar een nieuwe top tien notering. Adams werd zevende, een plek die hij ook bekleedt in de tussenstand. Robbert de Nijs tekende vandaag dan weer voor zijn beste resultaat tot hiertoe in deze Alpentour Trophy, hij eindigde als dertiende. Vincent Baestaens (18de) en Stijn Appel (20ste) eindigden nog net in de top twintig.

Arne Tureluren behaalde een drie op drie in de sportklasse Men 1. Met nog enkel de klimtijdrit naar de top van de Planai kan de eindzege in zijn categorie hem nog maar moeilijk ontsnappen.

Uitslag derde rit Alpentour Trophy 2018: my4.raceresult.com

Foto’s copyright Regina Stanger/Alpentour Trophy

DoorJan Geys