Roc d’Ardenne: daar is Kevin Van Hoovels weer!

Door Jan Geys -

Roc d’Ardenne: daar is Kevin Van Hoovels weer!

Kevin Van Hoovels was vandaag in Houffalize voor het tweede jaar op rij de sterkste in de Roc d’Ardenne. Hij haalde het met een kleine voorsprong op de Fransman John Gadret en de Belg Michiel Van Aelbroeck. Bij de dames ging Saskia Hessens met de zegebloemen aan de haal. 

Kevin Van Hoovels lijkt wel terug van eigenlijk nooit weggeweest. Nadat hij eind vorig jaar aankondigde dat hij zou stoppen met crosscountry, rezen er vragen of we Van Hoovels nog wel zouden terugzien op het hoogste schavotje in het mountainbiken, vooral in de nasleep van de hele heisa rond de Olympische Spelen. Maar kijk, vandaag maakte Van Hoovels meteen duidelijk dat hij nog steeds één van de beste mountainbikers van België is.

Van Hoovels reed samen met de Franse ex-wielerprof John Gadret, in 2011 nog derde in de Ronde van Italië na de schorsing van Alberto Contador, en de Belg Michiel Van Aelbroeck een groot deel van de dag aan de leiding. Op het einde sloeg Van Hoovels echter een kloof en hij haalde het met een kleine halve minuut voorsprong op Gadret en een minuut op Van Aelbroeck, die nog net Robby De Bock (eerste elite) afhield. Als vijfde en eerste U23 eindigde Milan Levecke.

Ook sterk was de elfde plaats overall van Jens Vanecht, die daarmee de beste junior was. Bij de dames haalde Saskia Hessens het met ruime voorsprong op Reza Hormes-Ravenstijn en Sandrine Koenig.

Hier kan je de volledige uitslagen vinden.

DoorJan Geys