Roc d'Azur Dames: de eerste voor Pauline Ferrand-Prévot

Sport
9 October 2017 — Jan Geys

Het was de eerste keer dat Pauline Ferrand-Prévot deelnam aan de Roc d’Azur Dames en het was meteen bingo voor de grote favoriete. De Française haalde het voor Sabrina Enaux en Léna Gérault, die nog steeds belofte is. De Belgische Alice Pirard werd vierde. 

Tot hiertoe had de Franse kampioene de Roc d’Azur nog nooit in haar kalender ingeschreven. Nu dat ze sinds een tijdje in de streek woont, was Pauline Ferrand-Prévot wel van de partij en ze schreef er meteen een prestigieuze overwinning bij op haar palmares.

Ferrand-Prévot trok na twee derde wedstrijd in de aanval en ze haalde het met meer dan twee minuten voorsprong op Sabrina Enaux. Léna Gérault finishte ondanks een lekke band als derde.

Pauline Ferrand-Prévot was maar wat blij met haar zege: “In het begin van de wedstrijd heb ik de anderen het werk laten doen. Léna was zeer sterk en er stond veel wind dus koos ik ervoor om in het wiel te blijven zitten. En dat bleek uiteindelijk een goede strategie. Het is niet makkelijk om de Roc goed voor te bereiden, want er komen voor en tijdens het festival heel wat plichtplegingen bij kijken. Vanmorgen toen ik opstond voelde ik me niet zo goed, maar eens op de fiets ging het beter. Dit is een belangrijke wedstrijd voor me. Er is veel publiek en Canyon, mijn sponsor, is ook partner van dit evenement. Canyon heeft me steeds gesteund tijdens de moeilijke momenten van de voorbije maanden en ik ben blij dat ik hen vandaag kan bedanken met deze zege.” En wat in 2018? “Volgend jaar zal ik het mountainbiken weer combineren met wegwedstrijden, maar in 2019 en 2020 mik ik terug volop op de mountainbike met het oog op de Olympische Spelen.”

Alice Pirard lacht de tanden bloot aan de finish. De Belgische werd vierde, maar omdat Léna Gérault nog belofte is, mocht ze mee op het podium van de elite dames. Ook de Nederlandse Lotte Koopmans en Laura Turpijn reden een sterke wedstrijd, zij werden respectievelijk 11de en 19de.

Uitslag Roc d’Azur Dames 2017: www.rocazur.com/fr/les-courses/resultats