Rockrider 920 LTD: een carbon 29er met XO Eagle voor 1999 euro!

Door Jan Geys -

  • Techniek

Rockrider 920 LTD: een carbon 29er met XO Eagle voor 1999 euro!

Met de Rockrider 920 LTD slaat het mountainbikemerk van Decathlon nog maar eens stevig toe. De opvolger van de 720 werd tijdens de Roc d’Azur voorgesteld aan het publiek en is voortaan uitgerust met 29″-wielen.

Het eerste grote nieuws is dat het om een 29er gaat en dat de fiets enkel in deze wielmaat verkrijgbaar is! Het merk had reeds een xc-hardtail in de catalogus staan, de 760, maar die was nog uitgerust met ‘kleine’ 27,5″-wielen. Deze wielmaat verliest echter steeds meer aan populariteit in deze discipline.

Het carbon frame is achteraan voorzien van de Boost 148-standaard. De zitbuis en de geïntegreerde klem van de zadelpen werden overgenomen van zijn voorganger.

De buizen van het frame zijn imposanter geworden en het frame alleen zou 1,1 kilogram wegen, wat evenveel is als het frame van de 27,5″. De complete fiets weegt stipt 10 kilogram (zonder pedalen maar wel met binnenbanden, al kunnen de banden tubeless gemaakt worden).

De balhoofdhoek bedraagt 68 graden en de reach werd wat langer gemaakt. De stuurpen heeft een lengte van 70 millimeter.

De prijs-kwaliteitverhouding van deze Rockrider 920 LTD is, zoals altijd bij Decathlon, zeer sterk. Voor de som van 1999 euro krijg je een Sram XO Eagle-groep met GX-cassette en Stylo Carbon-crankstel, een RockShox SID-voorvork en Mavic CrossMax Elite-wielen met Hutchinson Skeleton-banden in ruil. De Rockrider 920 LTD is enkel compatibel met een 1x-aandrijving.

Zoals de naam van deze Rockrider 920 LTD al aangeeft, gaat het in eerste instantie om een gelimiteerde serie van 300 of 400 exemplaren (nog te bepalen), maar het seriemodel met een GX Eagle, Reba-vork en CrossMax Elite-wielen zou al snel moeten volgen. Wij hebben in ieder geval al een testfiets besteld; de fiets zelf zou vanaf februari 2019 verkrijgbaar moeten zijn.

DoorJan Geys