Rude en Courdurier zegevieren in EWS Whistler

Sport
13 August 2019 — Jan Geys

Richie Rude en Isabeau Courdurier telden na de openingsdag in Whistler respectievelijk een voorsprong van 32 en 15 seconden, en dat met slechts één special (de verschrikkelijke Top of the World) op de teller. Dat is veel en weinig tegelijk, wetende dat er op de slotdag nog vijf specials moesten volgen. Felle regenbuien zorgden op die slotdag voor nog wat extra nervositeit.

De Queen Stage had op zaterdag dus al heel wat schade berokkend en we zullen het al maar meteen vertellen dat de spanning daarmee op zondag helemaal uit de wedstrijd was verdwenen, althans toch voor de eerste plaats, want Richie Rude was gewoon een maatje te sterk voor iedereen.

Sam Hill eindigde als derde in de tweede special, na Ed Masters en Adrien Dailly, en won zelf de vierde special. Meteen goed voor een tweede plaats in de eindstand op 55″ van Richie Rude.

Ed Masters stond na de openingsdag slechts op de 13de plaats, maar de Nieuw-Zeelander wist op de tweede dag maar liefst tien plaatsen goed te maken in het klassement. Masters werd derde op een half minuutje van Sam Hill.

Geen podium voor Adrien Dailly dit keer, daarvoor kwam hij twee seconden tekort. De Fransman werd vierde. Als troostprijs won hij wel de vijfde special. Remi Gauvin werd vijfde.

De leider in de tussenstand van de Enduro World Series, Florian Nicolai, werd pas 9de. In de tussenstand telt hij nu nog 110 punten voorsprong op Ed Masters en 175 op Sam Hill.

Isabeau Courdurier is dit seizoen nog steeds ongeslagen, al moest ze er dit keer toch tot het uiterste voor gaan. Een crash in de tweede special deed haar veel tijd verliezen waardoor haar voorsprong in de tussenstand plots nog maar 4″ bedroeg. In de derde special van het weekend verkleinde dat verschil zelfs tot twee luttele seconden. Pas in de vijfde special wist Courdurier opnieuw het tij te keren met een nieuwe zege. De overwinningen in de andere specials gingen naar Andréane Lanthier-Nadeau (SP2), Ines Thoma (SP3) en Noga Korem (SP4). Andréane Lanthier-Nadeau won ook nog de laatste chrono van het weekend, maar een mindere prestatie in de voorlaatste special wrong haar de nek om.

In de eindstand haalde Isabeau Courdurier het uiteindelijk voor Noga Korem (foto) en Andréane Lanthier-Nadeau.

Er resten nog twee wedstrijden om de kampioenen aan te duiden in de Enduro World Series 2019: Northstar (Californië) op 24 en 25 augustus en Zermatt (Zwitserland) op 21 en 22 september.

Uitslag Enduro World Series Whistler 2019: www.enduroworldseries.com