Rude en Ravanel winnen de voorlaatste manche van de EWS

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "Rude en Ravanel winnen de voorlaatste manche van de EWS"

Na een break van drie jaar stond er afgelopen weekend opnieuw een Enduro World Series in het Spaanse Ainsa op het programma. Richie Rude en Cécile Ravanel verdedigden er op de tweede dag met succes hun leidersplaats.

Het historische centrum van Ainsa was het decor van de zevende manche van de Enduro World Series 2018.

Richie Rude won op zaterdag drie van de vier specials en deed er daar op de slotdag nog eentje bij.

De twee laatste specials moest hij echter aan Martin Maes laten, die ook op zaterdag al een special wist te winnen.

Het volstond echter niet om Richie Rude nog te onttronen. De tweevoudige eindwinnaar van de Enduro World Series weet dan ook hoe hij met de druk moet omgaan.

Martin Maes moest nog maar eens tevreden zijn met plaats twee.

Noch Rude, noch Maes staan voorlopig op één in de tussenstand van de EWS. Die eer is weggelegd voor Sam Hill, al zag de Australiër Martin Maes in Ainsa weer enkele punten dichterbij sluipen in het klassement. Hill werd na de nodige tegenslag namelijk pas elfde.

[field name=iframe]

En dat zorgde voor een bijzonder tafereel waarbij Martin Maes, als nummer twee in het klassement, zijn grote concurrent een helpende hand biedt. Een groot gebaar van de Belg die de laatste weken steeds meer harten verovert met zijn schitterende prestaties. Wanneer we de tussenstand even bekijken, moet er volgende week in de finale al een klein mirakel gebeuren wil Maes nog aanspraak maken op de eindzege. Zelf moet hij in Finale Ligure in de top twee eindigen, terwijl voor Sam Hill een … 47ste plaats volstaat om zichzelf tot eindwinnaar te kronen.

De derde man op het podium van Ainsa was de Fransman Damien Oton.

Een nieuwe naam op plaats vier, de Fransman Kévin Miquel.

En ook op plaats vijf eindigde een Fransman: Florian Nicolai.

De Belgen dan: Bart De Vocht werd 33ste, Julien Soussigne 55ste, Nicolas Daniels 70ste, Kenny Verstrepen 118de, Jonas Demuylder 137ste en Sebastiaan Staes 180ste. Robert Toersche was de enige Nederlander aan de start, hij werd 212de.

Bij de vrouwen viel er weer niets in te brengen tegen Cécile Ravanel. De Française scoorde op zaterdag een perfecte vier op vier, deed er op zondag in de eerste special nog een vijfde succes bij en reed in de twee laatste specials telkens naar de tweede tijd. Dit alles was goed voor haar zevende opeenvolgende zege van dit seizoen!

Haar landgenote Isabeau Courdurier eindigde nog maar eens op de tweede plaats. Courdurier won wel de twee laatste specials, maar eindigde toch nog op 55 seconden van Ravanel. Andréane Lanthier Nadeau werd derde.

De Belgische Alexandra Marchal werd 21ste.

Uitslag Enduro World Series 2018 Ainsa: www.enduroworldseries.com/live/live-results/

Door Jan Geys