Sam Gaze gaat stage lopen bij Deceuninck – Quick-Step

Door Jan Geys -

  • Sport

Sam Gaze gaat stage lopen bij Deceuninck – Quick-Step

Traditioneel maken veel profteams op de weg in augustus de namen bekend van de stagiairs die in het najaar enkele weken mogen meedraaien in het team. Zo ook dit jaar, tot daar geen nieuws, maar we waren toch licht verrast toen het grote Deceuninck – Quick-Step, jawel het team van de Franse chouchou Julian Alaphilippe, de namen van zijn stagiairs bekendmaakte. Een van hen is niemand minder dan de Nieuw-Zeelander Sam Gaze …

Dat Sam Gaze de ambitie heeft om op een dag de overstap te maken naar de weg, wisten we al langer dan vandaag. Maar na een allesbehalve rooskleurig seizoen waarin we de Nieuw-Zeelander amper aan het werk hebben gezien, moet dit toch wel een enorme opsteker zijn voor Gaze.

Sam Gaze in actie tijdens de voorbije Cape Epic. Copyright Shaun Roy/Cape Epic

Gaze blesseerde zich in de voorbije Cape Epic en is sindsdien halsstarrig op zoek naar zijn beste vorm. Zijn naam circuleert dit weekend in Val di Sole wel op de deelnemerslijst van de wereldbekermanche die daar plaatsvindt, maar welke plaats de mountainbike de komende maanden zal innemen in zijn carrière, is nog niet geweten.

Vast staat dat hij vanaf september ook enkele keren te bewonderen zal zijn in het shirt van Deceuninck – Quick-Step. De link tussen beiden is uiteraard snel gelegd, want zowel Sam Gaze als het team van Patrick Lefevere worden gesponsord door Specialized.

Dat Sam Gaze in de wolken is met dit nieuws is een understatement. Dit wist hij zelf te vertellen: “Ik krijg de kans om op de weg enkele wedstrijden te rijden voor Deceuninck – Quick-Step. Ik heb het team steeds van een afstand gevolgd en het is indrukwekkend om zien wat ze bereikt hebben. Ik droom er al lang van om op een dag te mogen koersen naast renners als Gilbert, Stybar en Alaphilippe. Ik kijk dan ook uit naar mijn debuut.”

Zelf omschrijft Sam Gaze zich als een rouleur die ooit hoopt te schitteren in de klassiekers. Of we de Nieuw-Zeelander na afloop van zijn stagecontract definitief kwijt zijn aan het wegpeloton, zal de toekomst uitwijzen.

DoorJan Geys