Sam Gaze in, zieke Howard Grotts out voor Cape Epic!

Door Jan Geys -

  • Sport

Sam Gaze in, zieke Howard Grotts out voor Cape Epic!

Howard Grotts zal zijn titel in de Cape Epic niet kunnen verdedigen. De Amerikaan is ziek en geeft forfait voor ‘s werelds grootste mtb-meerdaagse. Diens ploegmakker Kulhavy moest dan ook op zoek naar een vervanger en vond die in zijn ‘look-a-like’ Sam Gaze.

Grotts was de voorbije weken aan de slag op Cyprus, maar kon daar geen potten breken.

“Ik ben natuurlijk ontgoocheld dat ik niet samen met Howie kan deelnemen aan de Absa Cape Epic,” vertelt Kulhavy vanuit Tsjechië waar hij de laatste voorbereidingen treft voor de Cape Epic, die over iets meer dan tien dagen van start zal gaan in Kaapstad. “Vorig jaar reden we samen een geweldige wedstrijd en we hoopten daarop verder te borduren. Maar het is belangrijk voor Howie om nu volledig te herstellen voor de rest van het seizoen.”

Jaroslav Kulhavy. Photo by Nick Muzik/Cape Epic/SPORTZPICS

“Sam is een super getalenteerd renner en ik ben benieuwd om zien wat hij in de Cape Epic kan uitrichten. We waren de laatste vier seizoenen ploegmaats van elkaar, dus we kennen elkaar goed. Ik kijk al uit naar de nieuwe uitdaging met Sami in Zuid-Afrika”, aldus Kulhavy.

Alan Hatherly zal nu een team vormen met zijn Zuid-Afrikaanse trainingspartner Matt Beers. Naast support team van Kulhavy en Gaze richten zij hun pijlen ook op de African Jersey, de trui voor het beste Afrikaanse team na acht dagen wedstrijd.

De Absa Cape Epic gaat van start op 17 maart 2019 en zal dagelijks te volgen zijn hier op Vojo.

DoorJan Geys