Sam Gaze ziet af van deelname aan World Cup Albstadt en Nove Mesto

Sport
4 May 2019 — Jan Geys

De Nieuw-Zeelander Sam Gaze heeft in een videoboodschap meegedeeld dat hij de eerste wedstrijden van de wereldbeker MTB 2019 aan zich voorbij laat gaan. Gaze is nog steeds niet voldoende hersteld van zijn val in de voorbije Cape Epic.

Sam Gaze zal zijn prestatie van vorig jaar dus niet herhalen. De kiwi won toen in Stellenbosch de openingsmanche van de wereldbeker door niemand minder dan Nino Schurter te kloppen in de sprint. De renner van Specialized kreeg na zijn val in de Cape Epic te maken met allerlei complicaties waardoor hij maar niet op schema geraakte. Afgelopen weekend reed hij nog wel een wedstrijd in Spanje, maar daarin reed hij ver onder zijn niveau en eindigde hij slechts als 48ste.

Op zijn Instagram-account heeft hij dan ook aangekondigd dat hij niet zal deelnemen aan de eerste wereldbekerwedstrijden in Albstadt en Nove Mesto, die respectievelijk over twee en drie weken op het programma staan. Gaze wil zich nu volop concentreren op zijn herstel en kondigde ook nog geen datum aan wanneer hij hoopt terug in competitie te treden.