Santa Cruz Chameleon 2019 kiest voor carbon

Techniek
29 January 2019 — Jan Geys

Santa Cruz brengt een nieuwe versie uit van de Chameleon, één van de pijlers uit zijn gamma. De veelzijdige hardtails mogen bij het Amerikaanse merk dan wel beetje bij beetje opzij geschoven zijn ten voordele van de full suspensions, voor de Chameleon maakt Santa Cruz graag een uitzondering. Die krijgt nu een volledige update.

De eerste nieuwigheid is dat de Santa Cruz Chameleon zijn aluminium frame inruilt voor een carbon exemplaar. Het aluminium model verdwijnt niet, maar Santa Cruz lijkt zeker van zijn stuk dat ook de carbon Chameleon 2019 een machine is die veel aankan, van stevige tochten door het bos tot grote ontdekkingstochten. Het is dat temperament dat ook al de vorige versie van de Chameleon karakteriseerde en we hopen dat het model 2019 deze ook behoudt.

Ook nieuw is dat de Santa Cruz Chameleon 2019 verkrijgbaar zal zijn met 29″- of 27,5 Plus-wielen. En waarom zou je de verschillende wielmaten niet mengen, want dat dat geen stom idee is (indien je toch enkele principes volgt) legden we al uit in dit artikel: www.vojomag.nl/dossier-29-inch-of-275-plus-vojo-zocht-het-voor-je-uit.

Naast de keuze van de wielmaat, kun je ook opteren voor een singlespeed-versie. De liggende achtervork is hierop voorzien. In het frame passen banden met een breedte tot 3.0″ (27,5 Plus) of 2,5″ (29″).

Op het frame is plaats voor twee drinkbussen en de fiets is verkrijgbaar in vier maten (S, M, L, XL).

Een los frame heeft een adviesprijs van 1499 euro, een complete fiets van 4199 of 5999 euro (deze laatste is uitgerust met carbon Reserve-wielen van Santa Cruz). De andere onderdelen zijn gekozen in functie van een all-mountaingebruik.

Meer info op www.santacruzbicycles.com/en-GB/chameleon

Foto’s: Gary Perkin / Santa Cruz