Scott Marathon Gerona: afspraak tijdens de Sea Otter Europe

Door Jan Geys -

  • Sport

Scott Marathon Gerona: afspraak tijdens de Sea Otter Europe

Het Amerikaanse Sea Otter Classic festival heeft sinds enkele jaren ook een Europese editie die plaatsvindt in het Spaanse Gerona, aan de Costa Brava. Dankzij de “Marathon Scott by Continental” kunnen ook mountainbikers tijdens dit weekend hun hartje ophalen en de regio ontdekken. Dit is wat je over die marathon moet weten:

Op zaterdag 24 september om 9.15 uur zal het startschot weerklinken van het marathonevenement van de Sea Otter Europe. Deelnemers hebben daarbij de keuze uit twee afstanden, namelijk 61 of 42 kilometer. De lange afstand heeft een hoogteverschil van 1522 meter, de kortste van 915 meter. De eerste 23 kilometer zijn voor beide afstanden gemeenschappelijk waarna ze elk hun eigen weg zullen opzoeken. De marathon wordt in twee versies aangeboden: een wedstrijd voor de profs en een tweede die openstaat voor het grote publiek. Er wordt onderweg een maximum aan singletracks opgezocht door de typische mediterrane bossen van de Costa Brava, en meer in het bijzonder in de vallei van Llémena.

De Marathon Scott by Continental behoort tot de C1-categorie van de UCI en maakt deel uit van een grootschalig evenement met een grote expo waar de overgrote meerderheid van merken uit de fietsbranche aanwezig zullen zijn. 

Meer info via www.seaottereurope.com

Foto’s Sea Otter Classic 

DoorJan Geys