Scott-MTBCOACH MTB Racing Team anno 2019

Sport
16 February 2019 — Jan Geys

Enkele weken geleden werd in het tumult van Velofollies het Scott-MTBCOACH MTB Racing Team anno 2019 voorgesteld. Een team dat net als in het verleden er een erezaak van maakt om jonge talentvolle renners op te leiden. Ondertussen is ook de officiële teamshoot achter de rug, hoog tijd dus om het team voor te stellen.

Het is ondertussen al tien jaar geleden dat Pascal Loquet en Maarten Gybels beslisten een doorstart te maken van het jeugdteam van Saeco. In dat voorbije decennium wisselde het team wel enkele keren van naam. Het begon met Nodrugs Concept Team, wat later Granville Factory Team werd en sinds vorig jaar Scott-MTBCOACH Racing Team. De filosofie achter het team bleef echter overeind, namelijk jongeren opleiden.

Acht renners maken dit jaar deel uit van het team en voor het eerst in de geschiedenis van het team zijn daar ook eliterenners bij. Tweelingbroers Nick en Niels Vanpol maken dit jaar immers de overstap naar de hoogste categorie. En het team verwelkomt ook twee nieuwe gezichten. Junioren Brent Demaerel en Jarne Vandersteen krijgen het gezelschap van Lance Bruynseels; nieuwelingen Stijn Timmermans en Warre Janssens van Milan Geens. Lukas Malezsewski maakt de omgekeerde beweging en verlaat het team.

Sportieve doelen

“De nieuwelingen laten groeien in het atleet zijn, dat is ons eerste doel”, verklaart teamcoach Maarten Gybels. “Het zijn stuk voor stuk renners met een groot potentieel én een duidelijke wil om dat stapsgewijs te ontplooien. Ook voor onze nieuwbakken junioren is groeien en leren belangrijk in het eerste jaar in die categorie. We zien hen graag de eerste internationale stappen zetten in de UCI Junior Series. Nick Vanpol zal als eliterenner deelnemen aan enkele wereldbekerwedstrijden telkens ondersteund door broer Niels Vanpol die ook in de 3-Nations Cup hoge ogen wil gooien.”

Renners Scott-MTBCOACH MTB Racing Team:

Nieuwelingen: Milan Geens, Stijn Timmermans, Warre Janssens
Junioren: Jarne Vandersteen, Lance Bruynseels, Brent Demaerel
Elite: Nick Vanpol, Niels Vanpol

Foto copyright Jeroen Van Passel