Scott-MTBCOACH MTB Racing Team wordt Orbea G-BIKES MTB Racing Team

Sport
23 July 2019 — Jan Geys

In de marge van het BK in Houffalize vernamen we dat het SCOTT-MTBCOACH MTB Racing Team na tien jaar ophoudt te bestaan en een doorstart neemt met het Spaanse Orbea en G-Bikes uit Westerlo.

Teammanager Pascal Loquet en teamcoach Maarten Gybels richtten het team tien jaar geleden op als een doorstart van het jeugdteam van Team Saeco. Door de jaren kreeg het team verschillende namen (NoDrugs Concept Team, Granville Factory Team, Scott-MTBCOACH MTB Racing Team), daarbij de filosofie om jonge talentvolle renners op te leiden en te coachen steeds trouw blijvend.

De beslissing om na afloop van dit seizoen een andere koers te varen, kwam er nadat Pascal Loquet zelf besloot te stoppen als teammanager. “Een team leiden op de wijze zoals wij het voor ogen hebben, vraagt veel werk achter de schermen. Het was al jaren moeilijk te combineren met mijn professionele werkzaamheden. De daar op stapel staande nieuwe projecten zullen niet meer te combineren zijn met mijn job als teammanager. Dan moet je eerlijk blijven met jezelf, het team en de sponsors. Dit was geen gemakkelijke beslissing, want ze heeft impact op de renners en de vele betrokkenen bij ons team”, aldus Pascal Loquet.

“We kunnen terugkijken op tien geweldige jaren. We zagen een aantal renners dankzij onze filosofie echt doorgroeien naar de top. We zagen anderen progressie maken van de tweede helft van het peloton naar de subtop. We hebben ook heel veel geleerd. Een team leiden, we kunnen er een boek over schrijven, zeggen we al eens grappend. Uiteraard wil ik iedereen bedanken die ons in de afgelopen tien jaar op één of andere manier heeft gesteund, die in ons verhaal geloofde, en die ons team bracht waar we nu staan”, benadrukt manager Loquet.

Een doorstart

Door het vertrek van manager Pascal Loquet stopt het team zoals we het nu kennen. Teamcoach Maarten Gybels wil de renners op dezelfde manier blijven ondersteunen om het werk van de voorbije jaren niet verloren te laten gaan. Hij vond met G-BIKES en huidige sponsors de nodige steun om het team een doorstart geven via een nieuw team: ORBEA G-BIKES MTB RACING TEAM.

G-BIKES is een ORBEA-dealer in Westerlo en gelooft heel sterk in de teamvisie, branding en teamwerking. ORBEA is gevestigd in het Baskenland en marktleider in Spanje. Welke impact dit alles heeft op het huidige rennersbestand is nog niet geweten, net zomin of de speerpunten van het team ook in 2020 deel zullen uitmaken van de nieuwe structuur. Meer nieuws over het nieuwe team volgt later.