Shane McElrath: kampioen AMASupercross en mountainbiker

Door Paul Humbert -

Shane McElrath: kampioen AMASupercross en mountainbiker

In de kantoren van Specialized kruisten we geheel toevallig de actuele nummer één in het klassement van de AMASupercross (categorie 250 SX West). Shane McElrath maakte gebruik van een korte pauze tussen twee wedstrijden om meer over zijn fietspartner te weten te komen. Aan ons vertelde hij meer over de manier waarop hij het mountainbiken aanpakt.

“We gebruiken de mountainbike om te trainen en om aan onze conditie te werken, zodat we in topvorm zijn tijdens onze motorcrosswedstrijden. Het huidige niveau in supercross ligt zo hoog, dat enkel met de motor trainen niet meer voldoende is. Daarom trainen we zowel met de mountainbike als met de koersfiets. Ik wil er dan ook alles aan doen om nog vooruitgang te boeken en daarom profiteer ik van deze korte break om wat bij te leren. En ik word ook gesponsord door Specialized, dus het is leuk om hier een dagje te komen doorbrengen.”

“Als ik moet kiezen tussen rijden op de weg of mountainbiken, dan heb ik toch een voorkeur voor het mountainbiken. Ook omdat de inspanningen op een mountainbike het meeste overeenkomen met die van op een motor. Ik rijd trouwens op een Camber S-Works.”

shane-mc-elrath-2017-vojo-paul-humbert-3Daar waar veel downhillers en endurorenners hun snelheid en kracht trainen op de motor, doet Shane McElrath dus het omgekeerde. Maar het doel is wel hetzelfde: vooruitgang maken. We wensen hem bij deze alvast veel succes om de AMASupercross te winnen.

Afspraak binnenkort op Vojo voor meer nieuws uit Californië!

DoorPaul Humbert