Sigma in het offensief met een nieuwe ROX GPS-reeks

Techniek
18 June 2021 — Yannick Schepers

Sigma zal de komende 12 maanden 45 nieuwe producten lanceren. Ja, dat lees je goed, 45 nieuwigheden, ofwel het grootste productoffensief in de geschiedenis van het bedrijf. De aandacht gaat daarbij vooral naar nieuwe fietscomputers, GPS’en, verlichting, de app en de e-bike. De ROX GPS-reeks komt als eerste aan de beurt met 3 nieuwe modellen, samen met de nieuw ontwikkelde RIDE-app. Wij maken jullie alvast wegwijs doorheen het gamma dat bestaat uit de ROX 2.0, ROX 4.0 en de ROX 11.1 EVO.

ROX2.0: keep it simple

Voor de recreatieve sporter brengt Sigma de ROX 2.0 op de markt. Deze aantrekkelijk geprijsde GPS maakt de essentiële voordelen van een fietscomputer toegankelijk voor het grote publiek. De computer meet basisgegevens zoals snelheid en afstand via het GPS-signaal waardoor een snelheidssensor overbodig is.

Via de smartphone kan het toestel rechtstreeks met de komoot-app verbonden worden zodat de turn-by-turn aanwijzingen direct op de display weergegeven worden. Dus zolang je de GSM in je zak bij je draagt, hoef je je als recreatieve fietser enkel nog te concentreren op de rit. Hoogtemeters volgen via barometrische metingen is met dit toestel niet mogelijk.

Onderweg maakt de grote display het mogelijk om alle cijfers goed af te lezen. Het bovenste dataveld is met een cirkel omgeven en zal naargelang de functie andere informatie weergeven. Rijdata kunnen steeds via de SIGMA RIDE-app live bekeken, geanalyseerd en gedeeld worden op Strava of komoot. De app maakt het ook mogelijk om onderweg met enkelen klikken individuele displayweergaven te wijzigen. Door verbinding met de RIDE-app beschikt de ROX 2.0 over Smart Notification. Het geheugen van de fietscomputer maakt tot maximaal 100 uur aan dataregistratie mogelijk.

De e-biker die een budgetvriendelijk systeem zoekt, vindt in de ROX 2.0 mogelijk de juiste keuze. Het toestel kan gekoppeld worden met e-bike systemen zoals bijvoorbeeld dat van Shimano. Wanneer de ROX 2.0 verbonden is met een compatibel e-bike systeem wordt de actuele ondersteuningsstand, accustatus, licht en andere data op het display weergegeven.

Adviesprijzen:

  • ROX 2.0 (zwart of wit) – 65,95 euro
  • ROX 2.0 Top Mount Set (zwart of wit) – 74,95 euro

ROX 4.0: ontdek de wereld

Met meer dan 30 functies richt de ROX 4.0 zich op de sportievere fietser die uitgebreider wil trainen. De basisfunctionaliteiten die we bij de ROX 2.0 vinden komen ook hier terug, al gaat de ROX 4.0 een stapje verder. Koppeling met de smartphone terwijl die in de rugzak blijft, turn-by-turn aanwijzingen via komoot, koppeling met e-bike en externe sensoren zoals een hartslag- of trapfrequentiesensor zijn voor dit toestel een vanzelfsprekendheid.

Maar de manier waarop de ROX 4.0 zich onderscheidt van de ROX 2.0 is zijn geïntegreerde luchtdruksensor. Door barometrische metingen levert deze fietscomputer betrouwbare informatie op over de hoogte en stijgingspercentages wat leidt tot een nauwkeurige registratie van de activiteit. De resultaten van de training kunnen via de SIGMA RIDE-app gedeeld worden op de favoriete apps zoals Strava of komoot.

Dankzij zijn extra grote batterijcapaciteit van maximaal 25 uur en een geheugen van maximaal 100 uur dataregistratie is deze ROX 4.0 de ideale metgezel voor lange ritten.

Adviesprijzen:

  • ROX 4.0 (zwart of wit) – 89,95 euro
  • ROX 4.0 (zwart of wit) HR set – 129,95 euro
  • ROX 4.0 (zwart of wit) SENSOR set – 189,95 euro

ROX 11.1 EVO: Klein. Kleurrijk. Sterk.

Voor fietsers die op jacht zijn naar de beste prestaties tijdens wedstrijden of trainingen, en de fietsers die zich op hun eigen niveau fit willen houden, brengt Sigma de ROX 11.1 EVO als ideale trainingspartner op de markt. Met maar liefst 150 functies navigeert en ondersteunt hij betrouwbaar bij binnen- en buitentrainingen. Sporters hoeven zich nog maar op één ding te concentreren en dat zijn hun eigen prestaties. Barometrische hoogtemetingen, basis track navigatie, de turn-by-turn navigatie, e-bike comptabiliteit, smart trainers en externe sensoren behoren tot de functionaliteiten van dit toestel. Zijn 1.77 inch scherm met kleurendisplay is dankzij het uitmuntende contrast zeer goed afleesbaar.

Dankzij de verschillende instelbare sportprofielen kan de ROX 11.1 EVO op verschillende fietsen gebruikt worden. Met 6 instelbare datavelden kun je je persoonlijke trainingsweergaven instellen. Aan elk van deze velden kun je een kleur toewijzen voor een beter overzicht en snellere afleesbaarheid. Met behulp van de Workout-functie (.FIT) kunnen trainingssessies gemakkelijk worden ingepland en afgerond.

De 5 grote bedieningsknoppen zijn makkelijk herkenbaar en kunnen onder alle weersomstandigheden met handschoenen bediend worden. Ook deze fietscomputer beschikt over een opslagcapaciteit van maximaal 100 uur aan dataregistratie. Ritgegevens kunnen snel op de SIGMA RIDE-app of aansluitend op PC/laptop/MAC worden opgeroepen; dat maakt het mogelijk om een perfecte weergave te genereren van de trainingswaarden en vooruitgang.

Uniek binnen het ROX-gamma is het Crash Alert: wanneer er iets misgaat bij een valpartij wordt een SMS met GPS-locatie naar het ingestelde noodnummer verstuurd waardoor er snel hulp kan ingeschakeld worden. Al die features zitten verpakt in een 55 gram licht toestel.

Adviesprijzen:

  • ROX 11.1 EVO (zwart of wit) – 169,95 euro
  • ROX 11.1 EVO (zwart of wit) HR set – 199,95 euro
  • ROX 11.1 EVO (zwart of wit) SENSOR set – 249,95 euro

SIGMA RIDE-app: op naar het avontuur

Samen met de nieuwe ROX-fietscomputers biedt de SIGMA RIDE-app een naadloze interactie tussen fietscomputer, trainingsgegevens en smartphone. Tijdens de rit kunnen de trainingsgegevens live bekeken worden, evenals het reeds afgelegde traject op kaart. De app laat het ook toe om de trainingsweergave snel en intuïtief in te stellen of te wijzigen. Na de training verschijnen de trainingsgegevens direct in de app en kunnen deze verder geanalyseerd worden.

Die resultaten kunnen makkelijk gedeeld worden op sociale netwerken zoals komoot, Strava en TrainingPeaks. Tracks worden als gpx-bestand heel flexibel uit andere portalen via de RIDE-app geïmporteerd. Eigen SIGMA Tracks, welke bijvoorbeeld in de SIGMA DATA CENTER software worden gemaakt, kunnen dankzij de SIGMA CLOUD in de RIDE-app worden gesynchroniseerd.

Beschikbaarheid

De ROX 2.0 en 4.0 zijn vanaf juli 2021 bij de dealers verkrijgbaar; voor de ROX 11.1 is het nog wachten tot de herfst van 2021.

Meer info via www.sigmasport.com

Foto’s copyright Sigma Sport