Sina Frei en Simon Andreassen beste U23 in Vallnord

3 July 2017 — Jan Geys

In Vallnord mochten zowel de Zwitserse Sina Frei als de Deen Simon Andreassen voor het eerst de armen in de lucht gooien aan het einde van een World Cup XC bij de U23. De Nederlander Milan Vader zorgde met zijn twaalfde plaats voor de beste prestatie van iemand uit de Benelux in deze categorie.

Bij de dames U23 ontdeed Sina Frei zich in de tweede ronde van de Britse Evie Richards om solo op zoek te gaan naar de zege. Voor Frei, die over twee weken nog twintig moet worden, was dit de eerste zege in een wereldbeker bij de U23 nadat ze eerder zowel in Nove Mesto als Albstadt derde was geworden.

Evie Richards zag ook de Amerikaanse Kate Courtney nog passeren en moest uiteindelijk tevreden zijn met de derde plaats. Courtney behoudt dankzij haar tweede plaats wel nog nipt de leiding in de tussenstand om de wereldbeker; ze leidt met slechts tien punten voorsprong op Richards en twintig op Frei.

De Nederlandse Sophie von Berswordt eindigde als 34ste.

Download (PDF, 82KB)

Bij de mannen U23 was de strijd spannender, ook al nam de Deen Simon Andreassen er het gros van de wedstrijd in handen. Een vijftal bestaande uit Andreassen, Blums, Hatherley, Colledani en Dascalu reed de hele wedstrijd op een zakdoek van enkele seconden bij elkaar.

Een sprint moest beslissen over wie nu met de zegebloemen naar huis mocht en daarin toonde het Deense talent Simon Andreassen zich de snelste voor de Zuid-Afrikaan Alan Hatherley. Martins Blums spurtte elf seconden later sneller dan Colledani en Dascalu en neemt door die derde plaats de leiding over in de tussenstand van de wereldbeker na een complete offday van de vorige leider Petter Fagerhaug, die slechts 54ste werd in Vallnord.

Milan Vader zorgde voor de beste prestatie van een Beneluxrenner, hij werd twaalfde. Pierre De Froidmont (21ste), David Nordemann (28ste), Wout Alleman (30ste), Erno McCrae (61ste) en Jochen De Vocht (75ste) volgden verderop in het veld.

Download (PDF, 90KB)