SKS Compit: houder voor een communicatieve cockpit

Techniek
24 August 2020 — Jurgen Groenwals

Smartphonehouders komen in velerlei kleuren, geuren en formaten. Maar als er nu een smartphonehouder is die er echt wel uitspringt, dan moet het ongetwijfeld deze SKS Compit zijn. De verkoop van de Compit-smartphonehouder is in korte tijd explosief gestegen. Een jaar na de introductie staat de Compit in de top drie van alle verkochte SKS-producten in de Benelux.

Wie niet helemaal vertrouwd is met de producten van SKS Germany en/of het bedrijf erachter, nemen we graag nog even mee op bedrijfsbezoek eerder dit jaar: https://www.vojomag.nl/bezoek-sks-germany-een-luchtige-aangelegenheid/

Bellen of appen tijdens het fietsen is sowieso nooit een goed idee geweest, ondertussen kan het je ook een fikse boete opleveren. Maar je smartphone voor een paar uur aan de kant of in de rugzak laten, blijkt voor vele bikers toch een moeilijke opgave. Velen gebruiken hun smartphone immers ook als navigatie-toestel. Daar heeft SKS verstandig op ingespeeld. 

SKS Compit

De naam Compit verraadt het eigenlijk reeds een beetje. Het maakt van je smartphone een communicatieve cockpit. De SKS Compit is een smartphonehouder die past op alle gangbare stuur- en stuurpencombinaties en die je met solide beugels op het stuur monteert. Met een oversized bajonetsluiting (met extra vergrendeling) draai je je smartphone vast. Ben je weg voor een langere tocht, dan levert de Compit+ extra power dankzij een powerbank. Die powerbank laadt draadloos – of indien gewenst via een kabeltje – en is eveneens voorzien van Near Field Communication (NFC). De achterkant van de powerbank draait op de stuurhouder en op de voorkant draai je je smartphone. De invalshoek kan worden ingesteld zodat het scherm altijd goed afleesbaar is. Stop je even voor een koffie – of iets straffer – dan kan je de powerbank met smartphone makkelijk ontgrendelen en als een geheel meenemen. Rij je elektrisch, dan is er een Compit versie voor e-bikes ontwikkeld. De e-versie werkt voor e-bikes met Bosch-aandrijving, voedt zich met de batterij en integreert met de Intuvia/Nyon-displays. 

De smartphonehouder is eveneens voorbereid voor de bevestiging van een lichtje of van een actiecamera.

SKS blijft verder ontwikkelen

Ook al weten de meeste smartphones onderhand wel weg met water, toch werkt SKS verder aan een Compit-regenhoes. En met de nieuwe Compit Stem wordt montage op de stuurpen binnenkort ook mogelijk. 

Een smartphone zonder apps is gewoon een oude gsm. Het is dan ook niet onlogisch dat SKS ook een gratis app heeft ontwikkeld, de SKS Mybike app. Deze fungeert als fietscomputer maar biedt ook fietsnavigatie, een persoonlijke fietspas, een bandendrukcalculator, waarschuwing voor een lekke band, weerswaarschuwingen, een fietsbel en reparatiepunten in de buurt. Wie de nieuwe Airspy-ventielsensoren heeft, ziet op de app ook de realtime bandendruk en wordt tijdig gewaarschuwd bij drukverlies. Al deze gegevens zijn op de smartphone zichtbaar, aan het stuur met de Compit-stuurhouder.

Prijzen

De standaardhouder van Compit kost €29,99, plus €9,99 voor een passende smartphone-cover of universele oplossing. De versie met powerbank (Compit+) kost €79,99. En de speciale Compit/E+ voor e-bikes gaat voor €84,99 over de toonbank.

Meer info via www.sks-germany.com