Sleutelbeenbreuk voor Julien Absalon

1 June 2017 — Jan Geys

Julien Absalon kondigde zonet zelf aan dat hij bij een val op training zijn sleutelbeen gebroken heeft. Slecht nieuws dus voor de Europese kampioen, ook al had de timing slechter kunnen vallen. De volgende manche van de wereldbeker vindt namelijk pas begin juli plaats in Andorra. Morgen staat er trouwens al een operatie gepland om het sleutelbeen van de Fransman terug op zijn plaats te zetten.

“Rotdag! Ik ben vanmorgen stomweg ten val gekomen tijdens mijn mtb-training en ik heb daarbij mijn sleutelbeen gebroken. Morgen operatie …”, zo liet Julien Absalon via zijn Facebookpagina de wereld weten wat hem vandaag overkomen was.

Hopelijk raakt hij tijdig hersteld zodat hij begin juli in Vallnord opnieuw de strijd kan aangaan met de wereldtop. Na een derde en zevende plaats in respectievelijk Nove Mesto en Albstadt, verdedigt Julien Absalon in Vallnord zijn vijfde plaats in de tussenstand van de wereldbeker, een tussenstand die wordt aangevoerd door zijn eeuwige rivaal Nino Schurter.

Onlangs hadden we nog een dubbel interview met de Franse kampioen, samen met zijn jongere ploegmaat en mogelijke opvolger Titouan Carod, dit interview kan je hier terugvinden: www.vojomag.nl/ontmoeting-julien-absalon-en-titouan-carod-de-meester-en-zijn-leerling

Foto copyright Facebook Julien Absalon