Sophie von Berswordt-Wallrabe verdedigt in 2019 de kleuren van jb Brunex-Felt

Door Jan Geys -

  • Sport

Sophie von Berswordt-Wallrabe verdedigt in 2019 de kleuren van jb Brunex-Felt

Sophie von Berswordt-Wallrabe maakt volgend jaar in de kleuren van het Zwitserse jb Brunex-Felt de overstap naar de elites. Von Berswordt brak dit jaar door met een schitterende zesde plaats op het wereldkampioenschap MTB en zet in 2019 een nieuwe stap in haar carrière.

Het gaat de laatste maanden snel voor Sophie von Berswordt. Pas in 2017 begon de ambitie op te flakkeren om het mountainbiken wat serieuzer aan te pakken en een seizoen later mag ze pronken met twee Nederlandse titels (XCO bij de U23 en XCM bij de elites), enkele mooie ereplaatsen in de world cups en een zesde plaats in haar eerste wereldkampioenschap MTB.

Die goede prestaties sprongen ook in het buitenland in het oog en dat uit zich nu in een contract bij het Zwitserse jb Brunex-Felt. De voorbije seizoenen verdedigde Von Berswordt nog de kleuren van Mijn BAD-Liv/Giant.

Bij jb Brunex-Felt wordt ze onder meer ploegmate van de zeer ervaren ex-winnares van de wereldbeker, de Oostenrijkse Lisi Osl. Zullen in 2019 niet langer deel uitmaken van het team: de Duitse Adelheid Morath en de Zwitser Thomas Litscher. Met ook de Europese kampioen Lars Forster die BMC verlaat, is Litscher een tweede Zwitserse (sub)topper die heeft aangekondigd van team te verwisselen zonder meer details prijs te geven. Er is duidelijk nog meer nieuws op komst in transferland.

DoorJan Geys