Specialized schrapt deelname Cape Epic!

Sport
13 March 2020 — Jan Geys

Ook het mountainbiken ontsnapt niet aan het Coronavirus. Een annulatie van de Cape Epic (die zondag van start gaat) is momenteel nog niet aan de orde, maar sommige teams nemen hun eigen maatregelen. Zo heeft Specialized beslist om zijn teams terug te trekken uit de Zuid-Afrikaanse meerdaagse, waarmee de Cape Epic meteen onthoofd wordt, want zowel bij de mannen als de vrouwen had het merk de ambitie om mee te spelen voor de hoofdvogel.

Het zijn de renners zelf (Langvad, Sauser, Hatherly, …) die het bericht hebben meegedeeld via hun socialemediakanalen. We vatten hieronder de Facebookpost van Annika Langvad samen:

“Door de opgelegde reisbeperkingen en de snel veranderende situatie door COVID-19, vindt Specialized het belangrijk dat zijn renners en personeel tijdens deze moeilijke tijden thuis kunnen zijn bij hun familie. Het Specialized Racing Team heeft, samen met het management, besloten zich terug te trekken uit de Cape Epic. Onze atleten en medewerkers zullen zo snel mogelijk naar huis terugkeren, waarbij ze de wereldwijde evolutie rond het virus aandachtig zullen volgen. Er zijn momenteel te veel onzekerheden en dan is het beter om veilig thuis te blijven om samen met de rest van de wereld ons steentje bij te dragen in de bestrijding van het virus.” 

Eric Fostvedt, de teammanager wist het volgende te vertellen: “Het was geen gemakkelijke beslissing om ons terug te trekken uit de Cape Epic, aangezien de trainingen en voorbereidingen voor dit evenement perfect zijn geweest. En het is ook jammer voor Songo Foundation, met wie we tijdens de Cape Epic samenwerken. Maar eens thuis, zullen we ons vizier reeds op 2021 richten. Want dan keren we terug naar deze geweldige wedstrijd. We hopen zo snel mogelijk opnieuw een rugnummer te mogen opspelden om deel te nemen aan races, maar op dit moment ligt de focus op ons aandeel in de strijd tegen COVID-19. Hopelijk blijft iedereen veilig, samen zullen we dit overwinnen!” 

We zijn benieuwd hoe de andere topteams hierop gaan reageren, net zoals de organisatie. Veel teams zijn reeds ter plaatse, maar het is nooit te laat om voorzichtig te zijn en te reageren op de snel evoluerende situatie. Afrika is momenteel nog zo goed als gespaard gebleven, een reden te meer om er alles aan te doen om dat zo te houden …