Sprint beslist over winst in Grand Raid Nisramont

Sport
25 March 2019 — Jan Geys

De Grand Raid Nisramont is voor velen al enkele jaren een eerste doel aan het begin van het nieuwe seizoen. Niet enkel voor triatleten of lopers die eens van een offroad multisport raid willen proeven, ook mountainbikers vinden steeds meer de weg naar dit mooie evenement dat plaatsvindt in het Waalse dorpje Bérismenil, een deelgemeente van het bekendere La Roche-en-Ardenne.

In de Grand Raid Nisramont heb je als team (de Grand Raid is een duo-wedstrijd) de keuze uit een lange en korte afstand. De dappersten, diegenen die voor de langste afstand gaan, krijgen als eerste proef een kajaktocht van 4 kilometer op het stuwmeer van Nisramont op hun bord.

Daarna volgt een MTB-proef van 22 kilometer die hen naar Bérismenil brengt waar achtereenvolgens nog een trailrun van 8 kilometer, een tweede MTB-proef van 11 kilometer en een run&bike van 4 kilometer moeten worden afgelegd.

Bij de mountainbikers staan er met Kevin Van Hoovels, Sébastien Carabin en Jeff Luyten enkele bekende gezichten aan de start.

Toch zijn het Wouter Vander Mast en crosstriatleet Yeray Luxem die in de eerste MTB-proef het heft stevig in handen nemen. En ook al moeten ze in de daaropvolgende trailrun heel wat tijd prijsgeven, toch is het pas in de tweede MTB-proef dat ze de koppositie moeten afstaan aan Johan Goubau en Antoine Didier. De boosdoener van het vele tijdverlies is een lekke band.

In de run&bike raken ze nog wel tot op het achterwiel van de Walen Goubau en Didier, maar erover niet meer. Winst dus voor Johan Goubau en Antoine Didier, in een tijd van 3u08’22”, voor Wouter Vander Mast en Yeray Luxem, die drie seconden tekortkomen. Kris Coddens en Robin Schuermans worden op 1’19” derde.

Kris Henderieckx en Arne Heirbaut moeten op de vierde plaats al meer dan 7 minuten toegeven. Sébastien Carabin (de dag voordien met Tom Fischer in datzelfde Bérismenil nog winnaar van de Team Trail over een afstand van 29 kilometer) en Xavier Diepart vervolledigen de top vijf, op net geen 9 minuten van de winnaars.

Bij de vrouwen gaat de winst in 4u18’34” naar Annemiek Veenkamp en Annemarie Rustenburg. Op de kortere afstand gaat de zege respectievelijk naar Glenn Poleunis en Laurens Verluyten (mannen) en Maurine Ricour en Margot Ricour (vrouwen). Op de kortere afstand stonden volgende proeven op het menu: 2 kilometer kajak, 20 kilometer MTB, 6 kilometer trailrun en 4 kilometer run&bike.

Uitslag Grand Raid Nisramont 2019 Long: my4.raceresult.com/118120/results?lang=nl#1_EA88EE

Uitslag Grand Raid Nisramont 2019 Light: my4.raceresult.com/118120/results?lang=nl#2_E3FBC4

Meer info op www.sportevents.eu/trinatura/nl/grandraid