Spy Shot: pakt Sram binnenkort uit met een e-bike motor?

Door Jan Geys -

  • Techniek

Spy Shot: pakt Sram binnenkort uit met een e-bike motor?

Tijdens de eerste manche van de Enduro World Series 2022, en meer specifiek tijdens de e-bike race die het evenement opende, werd er door oplettende toeschouwers een fiets opgemerkt met een onbekende motor. En deze fiets werd niet enkel op het circuit gespot, ook op de stand van Sram werd hij gezien! Dit zijn de eerste foto’s gemaakt door onze fotograaf ter plaatse:

Met de start van de EWS in Tweed Valley kregen we een eerste antwoord. Het lijkt erop dat Sram een ​​eigen motorblok aan het ontwikkelen is!Dit kunnen we redelijkerwijs toch afleiden uit de weinige foto’s die we hebben kunnen maken in de paddocks en op de trails, ook al blijft het merk in dit stadium nog erg discreet.

Het motorblok in ontwikkeling is ondergebracht in een frame van Nukeproof, het merk waarmee Sram samen een team sponsort (Nukeproof-Sram Factory Racing).Het is nog steeds moeilijk om hier al iets uit af te leiden, omdat het kan zijn dat de echte motor verborgen is in een plastic doos en het goed mogelijk is dat de vorm die momenteel aan de buitenkant zichtbaar is (vrij volumineus) niet representatief is voor de echte proporties van de motor.De ankerpunten daarentegen zijn waarschijnlijk al goed gedefinieerd.

In dit stadium weten we dus nog niet veel, maar het simpele feit dat we elementen hebben die suggereren dat Sram aan de ontwikkeling van een motor werkt, is op zich al een groot stuk informatie!

DoorJan Geys