Spyshot | De Pinarello van Tom Pidcock en Pauline Ferrand-Prévot

Door Jan Geys -

  • Techniek

Spyshot | De Pinarello van Tom Pidcock en Pauline Ferrand-Prévot

Eindelijk hebben we het antwoord! We vroegen ons al enkele maanden af ​​op welke fietsen Tom Pidcock en Pauline Ferrand-Prévot, beiden uitkomend voor Ineos, tijdens het seizoen 2023 hun opwachting zouden maken. Vorig jaar reed de Brit nog op een anonieme BMC Fourstroke, maar deze winter gonsde het van de geruchten dat Pinarello een prototype had klaarstaan. Tijdens de Coupe de France van dit weekend maken beide renners hun seizoensdebuut op de mountainbike en zagen we ook voor het eerst hun nieuwe fiets. En dit zijn de eerste foto’s:

Het Italiaanse merk, dat alom gekend is in het wegwielrennen, heeft in het verleden al eens een poging gedaan om voet aan grond te krijgen in het mountainbiken. Maar die modellen haalden nooit het succes van hun weggamma. Tegenwoordig telt het gamma nog slechts één model, de Nytro Dust, een full suspension met elektrische ondersteuning en een gedateerde geometrie.

Vanaf nu kunnen we met zekerheid zeggen dat Pauline Ferrand-Prévot en Tom Pidcock op een Pinarello zullen rijden in de XC World Cup. De fiets die we in het Franse Guéret zagen, is een full suspension die gebruikmaakt van een single pivot + link, wat zeer gebruikelijk is in de discipline.

Het is uiteraard onmogelijk om op basis van deze foto’s de veerweg te bepalen. Zal hij neigen naar 120 millimeter zoals de Scott Spark RC en Orbea Oiz of blijft hij bij 100 millimeter veerweg zoals de nieuwste BMC Fourstroke 01?

De veringen zijn zonder enige twijfel het werk van SR Suntour. We herkennen ook het elektronische en “geautomatiseerde” systeem (geen mogelijke tussenkomst van de renner tijdens de race) dat we vorig jaar al op de fiets van Tom Pidcock zagen.

De belangrijkste partners van het Ineos-team op de weg volgen ook mee in het MTB-avontuur. zo zien we een complete Shimano XTR-groepset, Continental-banden en Princeton-wielen. Bij deze laatste gaat het om prototypes (het merk heeft momenteel alleen wegmodellen in de catalogus staan) die voorlopig P1 gedoopt werden. De cockpit uit één stuk is ondertekend met Most, het accessoiremerk van Pinarello, terwijl de dropper post een Vertical Helium is. Die dropper weegt 331 gram, heeft een diameter van 31,6 millimeter en een drop van 90 millimeter.

Volgens de geruchten zou de fiets net voor de wereldbeker MTB in Nove Mesto (12-14 mei) officieel onthuld worden.

Foto’s : Adrien Roquebrun

DoorJan Geys