Spyshot | Keert de Hutchinson Python terug?

Door Jan Geys -

  • Techniek

Spyshot | Keert de Hutchinson Python terug?

Naast het sportieve aspect zijn wereldbekers ook een kans voor merken om producten op de proef te stellen voordat ze aan het grote publiek worden gepresenteerd. In Les Gets konden we op de fietsen van het Rockrider Ford Racing Team een ​​bandenontwerp zien dat momenteel niet in de Hutchinson-catalogus voorkomt en dat sterk lijkt op de iconische Python! Hier zijn de eerste beelden:

Hoewel deze vervanger ook succes kende in de Transvésubienne, verloor deze tweede generatie (nuchter Python 2 genoemd) daarna terrein. Hij werd alleen nog aangeboden in een klein formaat (ronding van 54 mm in 29″) en gericht op droog terrein, maar heeft vervolgens de evolutie van materiaal en van de disciplines niet kunnen bijhouden. De concurrentie is zelfs van binnenuit gekomen, met van ontwerp modernere mountainbikebanden zoals de Skeleton en de Kraken, die snel de voorkeur kregen van de beoefenaars, of ze nu wedstrijdrenners zijn of niet.

Dit alles zal binnenkort misschien tot het verleden behoren, aangezien verschillende Rockrider Ford-coureurs in Les Gets reden met wat een derde generatie van de Python lijkt te zijn. Het herkenbare en karakteristieke loopvlak van deze band is er nog steeds en lijkt over het algemeen onveranderd, en het is op de rest van de noppen dat Hutchinson lijkt te hebben gewerkt. De schouder- en zijnoppen zijn namelijk anders dan op de huidige Python 2, voor wellicht preciezer en voorspelbaarder bochtenwerk. 

In de zeer bijzondere omstandigheden van Les Gets (voornamelijk een hard circuit met twee afdalingen bedekt met enkele centimeters stof), kunnen we ons voorstellen dat de renners op zoek waren naar iets dat veiliger was dan de Skeleton en beter rollend dan de Kraken.

Meer informatie hierover hebben we momenteel niet, maar we houden het de komende weken zeker in de gaten!

DoorJan Geys