SRAM Guide T: een nieuw instapmodel 

Techniek
4 January 2018 — Jan Geys

Sram brengt met de Guide T-rem een nieuw instapmodel uit in zijn Guide-reeks. De Guide T is net als de rest van de Guide-familie bestemd voor all mountain en enduro en de nieuwkomer neemt de belangrijkste eigenschappen over van zijn grote broer, de Guide R. 

De nieuwe Sram Guide T is het instapmodel van de Guide-reeks. Eén rem kost 117 euro en weegt 280 gram (direct mount en inclusief een remleiding van 80 centimeter). De remklauw van de Guide T werkt met vier zuigers en ook de matchmaker blijft aan boord van de remgreep. Dankzij de matchmaker is het mogelijk om makkelijk meerdere Sram-elementen toe te voegen zonder de stuurpost te overladen met meerdere beugels, of je kan indien gewenst de linker- en rechterrem onderling wisselen. Ook de manier van ontluchten blijft identiek, net zoals het onderhoud.

Een goedkoper model wil ook vaak zeggen dat je bepaalde functionaliteiten verliest en bij de Sram Guide T is dat niet anders. Op de Guide T verdwijnt het instelwieltje om de reach van de remhendel te regelen. De nieuwe remhendel is fijner en heeft een treffende gelijkenis met de remhendel van de Level-reeks.

De remschijven die je dient te gebruiken zijn dezelfde als die voor de rest van het Guide-gamma en de remmen zijn nog altijd bedoeld voor all mountain en enduro. Sram brengt dus gewoon een nieuw en goedkoper alternatief uit waarbij je wel het remvermogen van een Guide R behoudt, maar waarop het dus niet langer mogelijk is om op het terrein snel nog de reach van de remhendel te regelen.

De nieuwe Guide T-remmen zullen in de loop van januari verkrijgbaar zijn.

Meer info op www.sram.com