Steven Janssens de sterkste in de Hagelandse Chrono

Door Jan Geys -

Steven Janssens de sterkste in de Hagelandse Chrono

Iedereen die graag in alle vrijheid wedijvert met de chrono, zakte afgelopen weekend af naar het Belgische Langdorp, waar al voor de 17de keer de Hagelandse Chrono op het programma stond. Zij kregen een weliswaar snel parkoers voor de wielen, maar onderschat de wedstrijd niet, want in het Hageland liggen er ook heel wat kuitenbijters op de deelnemers te wachten.

Er was dit jaar geen ontkomen meer aan de chronometer, want voor het eerst stonden er in Langdorp geen toertochten meer op het programma. Wel hadden de deelnemers de keuze uit twee afstanden: 50 of 80 kilometer.

Het leuke aan een chrono is echter dat je zelf je startuur kan bepalen. Nou ja, niet helemaal, want je moet je nog wel houden aan het tijdschema dat de organisatie hanteert waartussen je mag starten. Maar wie slecht uit zijn bed geraakt en geen zin heeft om al om acht uur aan de start te staan, mag gerust een uurtje later aan de start verschijnen.

Keerzijde van een chrono is echter dat je de strijd moet aangaan tegen jezelf, vermits je geen enkel benul hebt van de tijd van je mogelijke concurrenten. Dit geldt natuurlijk enkel en alleen als je de strijd tegen de klok het belangrijkste wapenfeit van de dag vindt, wat bij het merendeel van de deelnemers natuurlijk niet het geval is.

Want het merendeel zakt natuurlijk af naar het Hageland om er te komen genieten van de prachtige paden en vergezichten.

En hoe zouden we de fruitbomen kunnen vergeten waar het Hageland zo voor gekend is.

Bij de mannen ging de zege op de langste afstand naar Steven Janssens, die het met 2’27” verschil haalde voor Maarten Wynants en 2’38” op Peter Van Leuffelen. Jessie Daams won bij de dames. Voor de volledigheid geven we nog even mee dat Steven Janssens drie uur nodig had voor de 80 kilometer.

Op de kortste afstand ging de zege bij de mannen naar Ronan Van Den Put voor Bram De Rijck en Jurgen Van Vlasselaer. Op deze afstand was Britt van den Boogert de snelste dame.

De volledige uitslagen zijn te vinden op www.mtbteamlangdorp.be

DoorJan Geys